25 / 04 / 2024

selçuklu cami kapısı

selçuklu cami kapısı

Aksaray Ulu Cami’den 1998 yılında çalınarak yurtdışına kaçırılan minber kapı kanatları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye ’ye getirildi. Devamının gelme ihtimalinden dolayı hangi ülkeden getirildiği gizli tutuluyor...

Konya Meram ve Selçuklu'da 24 taksitle iki arsa satılacak! İmarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Meram ve Selçuklu'da yer alan imarlı iki arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu ihale 11 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Selçuklu Belediyesi ticaret ve mesken imarlı iki arsa satacak!

Selçuklu Belediye Başkanlığı Konya Selçuklu'da yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Konya Selçuklu Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!

Konya Selçuklu Belediyesi, 2020 yılı Nisan ve Mayıs aylarında kapalı oldukları dönemin kiralarını almadı. Belediye kalan 10 aylık kira ücretlerinde de indirim yaptı.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Konya Selçuklu için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31126 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Selçuklu Camii inşaatı başladı!

Konya Orhangazi’de daha önce dernek yapılanması olan ve arsa çalışmaları bitirilen Selçuklu Cami’nde inşaat çalışmaları başladı...

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

TOKİ Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 1057 konut ihalesi 18 Nisan'da!

Konya İli Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 1057 Adet Konut, 1'er Adet Ticaret Merkezi Ve Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 18 Nisan 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Selçuklu Belediyesi'nden üniversite öğrencileri için yurt!

Konya Selçuklu Belediyesi üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için otel konforunda yurt inşa ediyor. 250 oda ve 1000 yatak kapasiteli yurdun kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Selçuklu Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nin ikinci taksitleri için ödeme süresinin 30 Kasım Cuma günü sona ereceğini bildirdi. 

Selçuklu Kosova'ya mahalle konağı inşa ediliyor!

Selçuklu Belediyesi'nin Kosova Mahallesi'nde hayata geçirdiği mahalle konağının inşaatı son sürat sürüyor.

selçuklu cami kapısı Haberi

selçuklu cami kapısı

Aksaray Ulu Cami’den 1998 yılında çalınarak yurtdışına kaçırılan minber kapı kanatları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye ’ye getirildi. Devamının gelme ihtimalinden dolayı hangi ülkeden getirildiği şimdilik gizli tutulan minber kapıları Selçuklu ahşap sanatının en güzel örneğini teşkil ediyordu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik “Eserlerimizin ait olduğu topraklara iadesinin sağlanması noktasındaki kararlılığımız sonuna kadar devam edecektir” açıklamasında bulundu. 1998’de yatsı namazından sonra camide gizlenen hırsızlar tarafından yerinden sökülerek götürülen minber kapısının kanatları, 15 yıldır Interpol aracılığıyla aranıyordu. 

Yasadışı yollarla yurtdışına götürülen eserlerin iadesi için bakanlıkça sürdürülen çalışmalar başarılı sonuçlar veriyor. Son 10 yılda Türkiye’ye 4000’den fazla eserin iadesi sağlandı, devamı için de bakanlık çalışmalarını sürdürüyor. 


Aksaray’da 1408-1409 yıllarında Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Mehmet Firuz Bey’e yaptırılan Ulu Cami’nin en...