20 / 04 / 2024

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm eğitimi mi alıyor

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm eğitimi mi alıyor

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da öğrencisi olduğu Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı ile şehirleri çirkin görünümden kurtaracak kentsel yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor.

Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı belediyeye tahsis edilsin!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın belediyeye tahsis edilmesi için çağrıda bulundu.

Konak, İzmir’in gayrimenkulde en pahalı yeri!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldiği günden beri hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Pekdaş, Konak'ın İzmir’in gayrimenkulde en pahalı ilçesi olduğunu söyledi.

Gültepe'de imar planları yenilenmeli!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Gültepe için özel projeler geliştirdiklerini açıklayarak “İyi bir plan yapılıp yollar açıldıktan sonra her şey kendiliğinden gelecek” dedi.

Sema Pekdaş'tan Alsancak Stadı açıklaması!

 Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Stadı'yla ilgili olarak, 13 bin kişilik Alsancak Stadı için sadece 21 araçlık otopark yeri ayrıldığını söyledi.

İzmir Gültepe Kompleksi'nin temeli Mayıs'ta atılacak!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı açıklamada hem hizmet ürettiklerini hem de diğer kamu kurumlarının eksiklerini giderdiklerini belirtti. Pekdaş "Gültepe Toros Mahallesi’nde pazaryeri ve semt merkezi olan bir kompleksin temelini atacağız." dedi

Malkara Aile Yaşam Merkezi'nin ihale tarihi belirlendi!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görevdeki 3. yılını gazetecilerle düzenlediği kahvaltılı toplantıda değerlendirdi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binası dönüşümü tetikleyecek!

Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı açıklamada Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Konak'ta kentsel dönüşüm hızlanacak!

Ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri bölgesinde başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

İşte İzmir Konak'ın 7 yeni projesi!

Konak Belediye Başkan Sema Pekdaş, İzmir Konak'ta hayata geçirecekleri yeni projelerini anlattı. Pekdaş, pazaryerinden spor kompleksine, semt evinden otoparka kadar 7 yeni projenin 2017 yılında hizmete sunulacağını belirtti.

Konak'ın yeşil alan sorunu neye dayanıyor?

Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeşil alan sorununun temelinin yıllar önce hazırlanan imar planlarının uygulamaya geçmemesi olduğunu belirtti.

İzmir Konak'ta 2017 temel atma yılı olacak!

Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi, toplantıda 2017 projeleri masaya yatırıldı.

Sema Pekdaş: Konak gücüne güç katacak!

Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı olan Sema Pekdaş, proje ve yatırımların yeni yılda da artarak devam edeceğini açıkladı.

Kentsel dönüşüm yalanına kanıp arazilerinizi satmayın!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yoğun çalışma programından arta kalan zamanlarda yaptığı çat kapı ev ziyaretlerini sürdürüyor.

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm eğitimi mi alıyor Haberi

Sema Pekdaş kentsel dönüşüm eğitimi mi alıyor

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da öğrencisi olduğu Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı ile şehirleri çirkin görünümden kurtaracak, vatandaşı da sağlıklı yaşam alanlarına ve sağlam yapılara kavuşturacak kentsel yenilemede eksikliği hissedilen uzmanlar yetiştiriliyor. Şehir ve bölge planlama, mimarlık, hukuk, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, inşaat mühendisliği, çevre mühendisliği, peyzaj mimarlığı, çevre tasannu, harita ve kadastro mühendisliği alanlarında lisans diploması sahibi olanlar başvurabiliyor. Öğrenciler, kentsel planlama ve tasarım, kentsel yenileme imar hukuku, kentsel altyapı sistemleri, yerel yönetimler, coğrafi bilgi sistemleri, afet riskli alalılarda sağlıklı yapı tasarımı, çevre hukuku, tapu ve kadastro hukuku, inşaat hukuku, yoksulluk, göç ve sosyal politika, kentsel yurttaşlık, Avrupa Birliği ve kentleşme politikalan üzerine dersler alıyor. 


Haber Ekspres ( İzmir...