25 / 04 / 2024

seramiksan ihracat 2015

seramiksan ihracat 2015

Üretiminin yüzde 30'unu ihraç eden seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan, Japonya, Kore ve Singapur'u da eklediği ihracat ağıyla 50 ülkeye ürünlerini satıyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 12,5 düştü!

Türkiye İMSAD`ın ağustos ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Ağustos ayı sektör raporuna göre, inşaat malzemesi ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 12,5 düşüş yaşadı ve bu düşüş ile birlikte yıllık ihracat (2015 Haziran - 2016 Haziran arasındaki dönemde) 15,9 milyar dolara geriledi.

Şişecam'a İhracat Şampiyonu ödülü!

Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde 2015 yılında ihracat lideri olarak ödüle layık görüldü.

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Mobilya ihracatında 2023 yılı hedefi 10 milyar dolar!

Kayseri 6. Mobilya Fuarı açıldı. Mobilya ihracatında 2002-2015 arasında 5 misli artış yaşandığını kaydeden Bakan Elitaş, 2023 hedefinin 10 milyar $ olduğunu kaydetti.

AGT, İhracatın Yıldızları 2015'ten iki ödül aldı!

Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerinde 30 yılı aşkın süredir 60’tan fazla ülkede, 5 kıtada faaliyet gösteren AGT Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen “İhracatın Yıldızları 2015” ödül töreninden iki ödülle birden ayrıldı.

Kasım ayında ihracat düşüş yaşadı!

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2015'in kasım ayına ilişkin ihracat verilerini Niğde'de düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Türk çelik ihracatı 13,5 milyon ton düzeyinde gerçekleşti!

Türk çelik sektörünün ihracatı, 2015 yılı ocak-ekim döneminde değer bazında 8,5 milyar dolar, miktar bazında da 13,5 milyon ton düzeyinde gerçekleşti.

Yabancıya konut satışı ihracat sayılırsa KDV iadesi alınacak!

Gayrimenkul satışlarının ihracat sayılması halinde konutta KDV iadesi alınacak. Bunun 2015 rakamlarıyla yıllık 4 milyar dolarlık gayrimenkul satışı üzerinden getireceği vergi kaybı 2.2 milyar lira olarak hesaplandı.

Çelik sektörü 9 ayda 12,2 milyon tonluk ihracat yaptı!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre çelik sektörü, Ocak-Eylül 2015 döneminde 7,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Namık Ekinci, son çeyreğe girdikleri bu günlerde ihracatta yaşadıkları kayıpların devam ettiğini belirtti.

Türk çelik sektörü 2015'te 10,8 milyon ton ihracat yaptı!

Çelik İhracatçıları Birliği'nin 2015 yılı ocak-ağustos dönemi ihracat verilerine göre, Türk çelik sektörü yılın sekiz aylık dönemini değerde yüzde 22,9 düşüşle 6,9 milyar dolar, miktarda ise yüzde 8,4 azalışla 10,8 milyon ton ihracatla kapattı.

İlk 6 ay 1 milyar 100 milyon dolar mobilya ihracatı yapıldı!

MOSDER tarafından açıklanan 2015 yılının ilk yarı ihracat verileriyle öngörülen rakamlara ulaşıldı. Mobilya sektörü ilk çeyrekte yaşadığı düşüşe rağmen, alınan önlemlerle ihracattaki büyümesini sürdürerek yılın ilk yarısını 1.100 milyar dolar ile kapattı

Türkiye mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında 12. sıraya yükseldi!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2015 yılının ilk yarı ihracat rakamlarına göre dünyada mobilya ihracatı yapan ülkeler sıralamasında Türkiye, 15. sıradan 12. sıraya yükseldi.

İnşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor!

2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

seramiksan ihracat 2015 Haberi

seramiksan ihracat 2015

Karo ve vitrifiye üreticisi olarak teknolojik yenilikler ve tasanm üstünlükleriyle dünyada marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Seramiksan, üretim teknolojisi ve ihracat hacmiyle dikkat çekiyor. 

Seramiksan, ürünlerini başta İngiltere, Kanada, İsrail, Azerbaycan, Gürcistan olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihraç ederken, büyük toptancılar, perakendeciler, yapı market zincirleri ve yurtdışında projeler yürüten inşaat şirketlerinden oluşan yurtdışı müşteri portföyü ile geniş bir pazara yönelik olarak çalışıyor. Farklı teknik ve nitelikteki ürünlerinin çokluğu, ebat, renk ve desen çeşitleri ile Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğu ve Arap ülkelerine kadar farklı beğenileri olan pazarların taleplerini karşılayabilen Seramiksan, ürünlerinin tasarım ve üretim kalitesi açısından ayırt edici özellikleri ile öne çıkıyor. 


Seramiksan'ın ihracat hacmiyle ilgili konuşan Seramiksan İhracat Müdürü Rıfat Noyan, "Teknolojik farklılıklarımız ile yalnızca ülkemizde değil dünya...