20 / 04 / 2024

Serbest elektrik

Serbest elektrik

Aylık ortalama elektrik faturası 82 lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Serbest elektrik evlere yayılıyor!

Aylık ortalama elektrik faturası 82 lira olanlar, bu yıl itibariyle serbest tüketici olma ve elektrik aldığı şirketi seçme, onlarla pazarlık etme hakkı kazandı.

EPDK konutta serbest rekabete giriyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2017'de serbest yıllık tüketim limitini 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate düşürmesiyle aylık 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen çoğu konut yaklaşık 8.4 milyon abone serbest tüketici kapsamına girdi.

Aksa Enerji Afrika’daki yeni rotası Madagaskar!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, yurtdışı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip bir HFO santrali kurmak için harekete geçti.

Aksa Enerji çocuklar için resim yarışması düzenliyor!

Türkiye’nin halka açık en büyük serbest elektrik üreticisi Aksa Enerji, gerçekleştirdiği projelerle yaşama değer katmaya devam ediyor. Aksa Enerji, National Geographic Kids işbirliğiyle çocuklara ‘‘enerji ve doğal konulu resim yarışması düzenliyor.

Çakıl Demir Elektrik ve İnşaat Malzemeleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakıl Demir Elektrik ve İnşaat Malzemeleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Necmettin Serbest tarafından 10 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Zeytinburnu, Gökalp Mahallesi, 58 Bulvar Caddesi'nde kuruldu.

ICCI 2015'te Elektrik enerjisi toptan ve perakende satış paneli düzenlendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Elektrik Piyasası Dairesi Grup Başkanı İbrahim Ethem Erten, "Serbest tüketici limitinin sıfırlanması perakende satışın tam anlamıyla rekabete açılması için olmazsa olmaz bir adım" dedi.

Elektrik serbest tüketici yönetmeliği!

Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması halinde tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişiye serbest tüketici deniyor. İşte elektrik serbest tüketici yönetmeliği..

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik!

Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği, tek bir ortak sayaç kullanan abonelerinde serbest tüketici olabileceği hakkında esasları barındırıyor. İşte 18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik..

Fazla elektrik tüketene müjde!

EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini 4.500 kilovatsaatten 4 bine düşürdü. Buna göre aylık 130 lira elektrik faturası ödeyen abone, serbest tüketici olup elektriğini istediği şirketten satın alabilecek...

Elektrikte serbest tüketici olma fırsatı!

EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini 4.500 kilovatsaatten 4 bine düşürdü. Buna göre aylık 130 lira elektrik faturası ödeyen abone, serbest tüketici olup elektriğini istediği şirketten satın alabilecek..

Elektrik faturasını düşürmek için nelere dikkat etmeli?

Elektrikte serbest piyasaya geçiş süreci kapsamında serbest tüketici limitlerinin düşmesiyle yaklaşık 1 milyon 100 bin abone elektrik aldığı şirketi değiştirdi. Limitin daha da düşeceği beklentisi pazarda rekabeti kızıştırdı...

Serbest elektrik Haberi

Serbest elektrik

Elektrik piyasasını liberalleştirmenin adımlarından biri olarak görülen ve 2002 yılında buyana uygulanan ‘serbest tüketici’ sistemi, 2017 yılıyla birlikte yeni bir evreye daha girdi. Çünkü serbest tüketici olmak için uygulanan limit bu yıl daha da düşürüldü. Ancak konut tüketicisinin bu imkan daha çok yararlanabilmesi için sistemin özelliklerini iyice incelemesi şart. Ayrıca piyasa şartlarının da gelişmesi gerekiyor.


► Kimler serbest tüketici sayılıyor?


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre “İletim sistemine doğrudan bağlı olan tüketiciler”, “Bir önceki takvim yılında veya içinde bulunulan yılda, serbest tüketici limitini aşan miktarda elektrik tüketilen kullanım yerinin kullanım hakkına sahip ya da kullanım hakkını edinen tüketiciler”, “Organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri” ‘serbest tüketici’ sayılıyor. Ayrıca “Elektrik enerjisi tüketimleri tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen...