19 / 04 / 2024

şerefiye davaları artacak mı

şerefiye davaları artacak mı

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Türkiye'de konut fiyatları artacak mı?

“Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması 2015" sonuçlarına göre, Türkiye'de gelecek 12 ay içinde konut fiyatları artacak diyenlerin oranı geçen yıl yüzde 72 iken, bu yıl yüzde 82’ye yükseldi.

Sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı!

Sebepsiz zenginleşme, bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşmeye deniyor. Bu nedenle alacak davası açılabiliyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı süresi kaç sene?

Yapı Kredi Koray GYO Ankara Projesi tüketici davaları son durum!

Yapı Kredi Kredi Koray Gayrimenkul Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme bilgilerini yayınladı.

Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira dönem sonlarında sözleşmenin feshedilmemesi halinde kira sözleşmesi otomatik olarak yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde ise kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor. Peki, Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davaları güncel bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davalarının son durumu hakkında bildirimini yayınladı.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme bilgisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Tenkis davalarında zamanaşımı!

Tenkis davası, saklı payına tecavüz edilen mirasçıların, miras bırakanın ölüme bağlı tasarrufu ile saklı payı aşacak kadar miras bıraktığı kişilere karşı açılan bir dava olarak biliniyor. İşte, tenkis davalarında zamanaşımı!

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara projesi tüketici davaları sonuçlandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme maddeleri yayınlamıştır.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme bilgilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncel bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde belli hesaplamalar ile artış yapılıyor. Peki kira sözleşmenizin yenilendiğini düşünelim. Temmuz ayında kiralar ne kadar artacak?

şerefiye davaları artacak mı Haberi

şerefiye davaları artacak mı

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Ancak kör topal giden dönüşüm sürecinde bir takım aksaklıklar da gündeme geliyor. Bunların en önemlilerini ise son dönemde artan şerefiye bedeli ve arsa payı davaları oluşturuyor. 


Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, son dönemde arsa payı ve şerefiye bedeli konusunda yüzlerce dava açıldığına dikkat çekerek, önümüzdeki yıllarda bu tür davaların sayısında artış beklediklerini vurguluyor. 


Kiraz bu durumun sebebini işe şöyle özetliyor: "Kentsel dönüşüm sürecinde önümüzdeki dönemde şerefiye payı ve arsa payı gibi sebeplerden açılan davaların sayısı daha da artacak. Çünkü birçok konutun arsa payı (genel alanlara ortaklığı) tapuda gösterilmemiş durumda. Bıı da kentsel dönüşümde bu dairelerin daha...