25 / 04 / 2024

Şevki Pekin biyografi

Şevki Pekin biyografi

Şevki Pekin Mimarlık İnş. Ltd. Şti ortağı olan Mimar Şevki Pekin kimdir? Mimar Şevki Pekin bugüne kadar hangi projelere imza attı? İşte Mimar Şevki Pekin'in projeleri...

Fethi Pekin kimdir? Fethi Pekin kaç dil biliyor?

Fenerbahçe'nin yönetim kurulunda yer alan ve 2011 Fenerbahçe'nin avukatlığını üstlenen Fethi Pekin kimdir? Fethi Pekin kaç yaşında? Fethi Pekin kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şevki Çoşkun İnşaat Mimarlık Taahhüt Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören’de 500 bin TL sermaye bedeli  ile Şevki Çoşkun tarafından kuruldu.

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı.

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Ahmet Şevki Göklevent'in Mersin'deki evi yıkılmak üzere! 

Eski Mersin Milletvekili Şevki Bey'in (Ahmet Şevki Göklevent) tarihi evinin yıkılmak üzere olduğu görüntülendi. Mersin'in Gülnar ilçesinde bulunan konak harabeye döndü...

Ömer Faruk Kavurmacı için 15 yıla kadar hapis istemi!

FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, kapatılan TUSKON ve üye şirketlerine yönelik davadan dosyası ayrılan iş adamı sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, babası Mustafa Şevki Kavurmacı ve firari sanık Ahmet Said Kavurmacı'nın yargılandığı davada, savcının mütalaası belli oldu...

Türkiye'nin Pekin büyükelçisi Abdulkadir Önen: Ev satmıyorum, Türkiye'yi tanıtıyorum!

Yaklaşık 2 senedir Pekin’de büyükelçilik görevini yürüten Abdulkadir Emin Önen, “Çinlilere ev pazarlıyor” iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Emin Önen, söz konusu iddiaları yalanlayarak "Ülkemizdeki yatırım olanakları hakkında sunumlar yaptım" dedi.

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı uçuşa hazır!

Çin’in en büyük havalimanı olan Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleştirilecek. 97 futbol sahası büyüklüğündeki havalimanı için 11.5 milyar dolar harcama yapıldı...

Emlak milyarderin Pekin'deki gökdeleni 734 milyon dolara satıldı!

Çin'de dolandırıcılık ve rüşvet vermekle suçları nedeniyle 2014 yılında ABD'ye kaçan emlak milyarderi Guo Wengui'ye ait gökdelen sanal alışveriş sitesi Alibaba'da 734 milyon dolara satıldı.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı 15 Eylül'de açılıyor! 

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı Haziran ayında tamamlanmıştı. Havalimanının açılışı 30 Eylül olarak planlanıyordu ancak bu tarih 15 gün öne çekildi. Havalimanı 15 Eylül'de hizmet vermeye başlayacak. 

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Çin demir yoluyla Tayvan'a bir adım daha yaklaştı!

Pekin yönetimi, Tayvan'a bağlanmak için son adım olarak belirtilen Fucou-Pingtan bağlantısının inşaatını tamamladı.

Şevki Pekin biyografi Haberi

Şevki Pekin biyografi

Şevki Pekin kimdir?

Şevki Pekin, 1946 yılında İstanbul'da doğdu. Orta öğrenimine İstanbul'da Galatasaray Lisesi'nde başladı, Amerika'da devam etti ve İstanbul'da Robert Koleji'nde tamamladı.

Viyana Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Viyana Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Okulu'na devam etti. 1973 yılında diplomasını aldı. 1965-1966 yılları arasında İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin projesinde çalıştı. 


1966-1974 yılları arasında Viyana'da mimarlık mesleğini sürdürdü, 1974 yılında Türkiye'ye dönerek bir sene Aydın Boysan'ın yanında çalıştı, halen çalışmalarını kendi mimarlık ofisinde sürdürmektedir. Şevki Pekin'in yayınları arasında 1983 yılında "Büro çalışmaları" ile Türk ve Avusturya mimarlık yayınlarında çeşitli proje ve binaları üzerine makale ve söyleşileri bulunur. 


Ayrıca Pekin'in 1999 yılında "Türk Mimari Yıllığı"nda iki yapısı ve Temmuz 2000 A+U Japon mimarlık dergisi Türkiye sayısında da yine iki yapısı yayınlanmıştır.


Mimar Şevki Pekin projeleri

Çandarlı'da...