04 / 05 / 2024

Seyrantepe boş arazi

Seyrantepe boş arazi

Seyrantepe'de yıllardır yasadışı şekilde hafriyat dökülen ve tehlikeli bir çöplüğe dönüşen alanı sahiplenen yok. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ilgili alanda yüzeysel bir araştırma yapıp 'Atıklar tehlikesiz' dedi...

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Seyrantepe 560 Konutları'ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Kağıthane'de 2013'te bitirilip gecekondu tahliyeleri sonrası vatandaşların yerleştirildiği Seyrantepe 560 Konutları'ndaki 343 evin, 8 senedir kullanılmadığı öğrenildi. Bu konutların barınma krizinde öğrenciler gibi ucuz barınma ihtiyacı olanlar için sosyal konut yapılıp yapılmayacağı mevzuata bağlı.

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Adana Seyhan'daki arazi satışları için yeni karar!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi"nde alınan karara göre; 1949 ve 1951 yılları arasında taşkınlar nedeniyle boşaltılan binaların bulunduğu arazilerin satışı için arazi maliki idare yetkili olacak.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Bodrum Halikarnas'ın arazisi 35 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Halikarnas'a ev sahipliği yapan mekan uzun süredir boş. Arazi sahipleri burayı satışa çıkarmış. Kulislerde konuşulan bilgiye göre 35 milyon dolar isteniyormuş. Ancak önemli bir pürüz varmış...

Arazi bankası kuruluyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin boş kalmaması, işletmelerin büyümesi için “arazi bankacılığı”nı hayata geçirecek. Bu kapsamda Van, Antalya, Trabzon, Bursa, Çorum, İzmir ve Şanlıurfa illerinde bölge çalıştaylar yapıldı. 

Çerkezköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Ambardere mevkiinde hazineye ait boş arazi üzerine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı.

 Bodrum'da imara açık boş arazi bulmak imkansız!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’daki betonlaşmalar son zamanlarda dikkat çekiyor.

493 boş arazi imara mı açıldı?

1999 depreminin ardından İstanbul’da Afet Acil Eylemi Planı çerçevesinde belirlenen 493 boş alanın toplanma yeri olarak imara açılması aylardır tartışılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile arazi fiyatları uçtu!

Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Dara, " Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. " dedi.

Bodrum'a 7 milyar dolarlık 30 yeni proje!

İnşaat sektörünün dev firmaları Bodrum'a akın ediyor. 7 milyar dolar yatırım değerine sahip 30 lüks projenin hayata geçirileceği ilçede boş arazi bulmak her geçen gün zorlaşıyor.

Seyrantepe boş arazi Haberi

Seyrantepe boş arazi

İstanbul Seyrantepe’de yıllardır ‘başıboş’ bir arazi duruyor. Onlarca dönüm araziye, yıllar boyunca yüzlerce kamyon hafriyat döktü. Arazi hafriyat döküm alanı olmamasına rağmen yapılan işleme göz yumuldu. Alana hafriyatla birlikte tehlikeli atıkların da gömüldüğü iddia edildi. Her bir kamyon için döküm bedeli alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi’nin kayıtlarına ve imar planlarına göre arazi Ordu Yardımlaşma Kurumu’na (OYAK) ait. Ancak OYAK’ın yetkilileri arazinin kendi mülkiyetlerinde olmadığını savunuyor. Araziyi kimse sahiplenmediğinden, çöplüğe dönüşen alandan kimin sorumlu olduğu da belli değil. 


Seyrantepe Huzur Mahallesi’nde TT Arena’nın doğusunda bir bölge. Bir iş merkezi ile yeni yapılan Şişli Etfal Hastanesi inşaatının olduğu bölgede, yaklaşık 10 metre yüksekliğinde bir çöp tepesi bulunuyor. 

Bölge sakinlerinin verdiği bilgilere göre, ilk dökümler dört yıl önce başladı. En az bin...