24 / 04 / 2024

Seyrantepe 560 Konutları'ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Seyrantepe 560 Konutları'ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Kağıthane'de 2013'te bitirilip gecekondu tahliyeleri sonrası vatandaşların yerleştirildiği Seyrantepe 560 Konutları'ndaki 343 evin, 8 senedir kullanılmadığı öğrenildi. Bu konutların barınma krizinde öğrenciler gibi ucuz barınma ihtiyacı olanlar için sosyal konut yapılıp yapılmayacağı mevzuata bağlı.



İstanbul'da son zamanlarda gündeme gelen barınma krizi, üniversite öğrencilerinin şehre dönmesinin yaklaşmasıyla birlikte çok daha ön plana çıkan bir sorun oldu. 

Halk Tv'den Hazar Dost'un haberine göre; devlet yurtlarındaki yatak kapasitesinin seneler içinde gerilediği İstanbul'da özel yurt fiyatları ise herkesin karşılayabileceği seviyede bulunmuyor. 

343 daire 8 yıldır bekliyor: Öğrencilere barınma alanı olabilir mi?

Diğer taraftan İBB'nin 2013'te bitirdiği Kağıthane'de yer alan 560 konutlu Seyrantepe Konutları'nda yüzlerce ev 8 senedir boş duruyor. İBB kaynaklarından alınan bilgilere göre, Kağıthane'de yer alan sitedeki 343 konut senelerdir kullanılamıyor.

Seyrantepe 560 Konutları ndaki boş evler sosyal konut yapılacak mı?

Bölgedeki gecekondularda yaşayan vatandaşlara tahsis edilmesi amacıyla inşa edilen bu konutlar, herhangi bir gecekondu tahliyesi yapılmasına ilişkin hazır bekletiliyor.

Mevzuat aşılırsa öğrencilere tahsis edilebilir

İBB Mesken Şube Müdürü Reyhan Sunci Gülfırat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada konutların 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na tabi olduğuna dikkat çekerken bölgede gerçekleştirilecek olan tahliye çalışmalarının ardından vatandaşlara tahsis edileceğini dile getirdi. 

"Mevzuatta bir düzenleme yapılırsa öğrencilere tahsis edilebilir mi?" sorusunun yöneltildiği Gülfırat, "Buna tek başıma ben karar veremem fakat düzenleme yapılırsa, evet, gerçekleşebilir" diye konuştu.

Fakat Gülfırat konutların çok yakın zamanda dolabileceğinin altını çizerek bunun çok mümkün olmayacağını düşündüğüne vurgu yaptı. 

Öğrencilerin barınma sorunu başladı! 

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Konut sektöründe üniversite hareketliliği!

Öğrencilerin ev bulma sıkıntısı büyüyor!


Geri Dön