24 / 04 / 2024

SGK davaları

SGK davaları

Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı. Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı.

Düzce Akçakoca'da SGK binası inşaatı yükseliyor!

Akçakoca Yeni mahallede inşaatına başlanılan SGK binası inşaatı yükseliyor.Akçakoca yeni mahallede eskiden otogar olarak kullanılan alanda, Belediye ile SGK arasındaki takas çalışması sonrasında yapımına başlanılan yeni SGK binası inşaatı yükseliyor.

Aydın SGK il binası ne zaman hizmete açılacak?

Aydın'da bir yıl önce temeli atılan SGK İl Binası, 2016 yılında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Kahta'ya modern SGK binası yapılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, SGK Merkez Müdürlüğüne ait hizmet binasının olmadığını ve kiralık yerde hizmet verdiğini söyleyerek, modern hizmet binası yapılacağının müjdesini verdi.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili gelişmeler hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. İşte açıklama...

İzmit Torbalı yeni SGK binasının kaba inşaatı tamamlandı!

İzmir’in Torbalı ilçesinde, 250 yataklı devlet hastanesi inşaatı hızla yükselirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının da kaba inşaatı tamamlandı.

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davalarında son durum! 1 Ekim 2015

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili son durumu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla duyurdu. İşte şirketin açıklaması...

Sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı!

Sebepsiz zenginleşme, bir kimsenin mal varlığında haklı bir nedene dayanmaksızın, başkasının zararına meydana gelen zenginleşmeye deniyor. Bu nedenle alacak davası açılabiliyor. Peki, sebepsiz zenginleşme davalarında zamanaşımı süresi kaç sene?

Yapı Kredi Koray GYO Ankara Projesi tüketici davaları son durum!

Yapı Kredi Kredi Koray Gayrimenkul Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme bilgilerini yayınladı.

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davaları güncel bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davalarının son durumu hakkında bildirimini yayınladı.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme bilgisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Tenkis davalarında zamanaşımı!

Tenkis davası, saklı payına tecavüz edilen mirasçıların, miras bırakanın ölüme bağlı tasarrufu ile saklı payı aşacak kadar miras bıraktığı kişilere karşı açılan bir dava olarak biliniyor. İşte, tenkis davalarında zamanaşımı!

SGK Kocaeli'de 102 konutu satışa çıkardı!

SGK, borçlarına karşılık Büyükşehir'den aldığı 102 konutun satış takvimini belirledi. Satış ihaleleri, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Samsun SGK binası inşaatından düşen işçi öldü!

SAMSUN’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatında çalışırken 4’üncü kattan beton zemine düşen 50 yaşındaki Mustafa Kavaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SGK davaları Haberi

SGK davaları

Artık alacak davalarında yeni dönemle beraber elektronik yazışmalar da delil sayılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafına tahakkuk ettirdiği prim borcunun iptali için harekete geçen işçi, bir avukatla anlaşmalarda bulunuldu. Avukatla ücret sözleşmesi imzalamayan işçi, ilk duruşmaya girmediğini iddia ettiği avukatın vekaletini iptal etti. Buna rağmen alacaklı olduğundan bahseden avukat, icra takibi başlattı. Takvim'de yer alan habere göre; hayatının şokunu yaşayan davacı, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Avukatın vekaletten azil nedeniyle avukatlık ücreti talep ettiğini, ancak davalıya herhangi bir borcu bulunmadığını anlattı.

İKİSİ TARAFINDAN DA TEMYİZ EDİLDİ

Takip dosyasına konu borç nedeniyle davalıya borçlu olmadığı tespit edilirken, davalının kötü niyet tazminatına mahkum edilmesi talep edildi. Davalı avukatı; davanın reddini istedi. Mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmetti. Karar hem davacı hem de davalı tarafından...