19 / 04 / 2024

sgkdan nasıl erken emekli olunur

sgkdan nasıl erken emekli olunur

1999 ve öncesinde sigorta başlangıcı olan çalışanlar için emeklilik konusunda büyük fırsatlar sunuluyor. Sigortanızın başladığı tarihe göre 3600 günden emekli olabiliyorsunuz...

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

SSK, Bağ-Kur prim eşitlemesi nasıl olacak? Erken emekli olmak isteyenler şimdi kontrol edin! Tek tek açıklandı! 

SSK ve Bağ-Kur'da prim eşitlemesi gündeme geldi. Peki SSK, Bağ-Kur prim eşitlemesi nasıl olacak? Erken emekli olmak isteyenler ne yapmalı?

En erken nasıl emekli olabilirim?

Emeklilik, çalışan pek çok kişinin hayalidir. Peki erken emekli olunabilir nasıl olunur? İşte erken emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emekli nasıl olunur? Erken emeklilik formülleri nelerdir?

Erken emeklilik, Türkiye’de çalışan büyük bir kesimin hayal kurduğu bir konudur. Erken emeklilik gerçekten bir hayal mi? Erken emekli nasıl olunur? İşte detaylar!

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emekli olmak isteyenler dikkat! Başvurana erken emeklilik hakkı! O formül açıklandı! İşte erken emeklilik şartları

Emekli olmak isteyenlere müjde geldi. Erken emekli olmanın formülü belli oldu. Peki nasıl erken emekli olunur? İşte detaylar...

Emekli olmak isteyenlere fırsat! Erken emekli nasıl olunur? İşte erken emeklilik şartları...

Yasalara göre emeklilik için sene, prim ve yaş koşulu aranıyor. Fakat, doğum, sağlık, askerlik gibi bazı haller çalışanlara erken emekli olma imkanı tanıyabiliyor. Peki erken emeklilik şartları neler? Erken emekli nasıl olunur? İşte milyonların merak ettiği o soruların yanıtları...

Erken emeklilik için yaş koşulu yok! 10 yıl çalışıp, 1800 gün prim ile emeklilik imkanı! İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vatandaş nasıl erken emekli olabilirimin hayaliyle araştırma yapıyor. SGK erken emeklilik için bazı istisnai durumları açıkladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik ikinci indirim kampanyasına başladı. Peki TOKİ'nin indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

Erken seçim Kanal İstanbul'u nasıl etkileyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken seçim tarihini açıkladı. Seçimler 24 Haziran'da yapılacak. Peki mega projeler erken seçimden nasıl etkilenecek?

sgkdan nasıl erken emekli olunur Haberi

sgkdan nasıl erken emekli olunur

8 Eylül 1999 ve öncesindeki tarihlerde sigortalı bir işe girmiş olanların daha yüksek prim ödemesi yaparak yaş engeline takılmadan erken emekli olması mümkün.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1999 ve öncesinde sigorta başlangıcı olanlar arasından Sosyal Güvenlik Kurumu'na 3600 günlük prim ödemesi şartını tamamlayanlar erken emeklilik hakkını elde ediyor. Emeklilik maaş oranları, 2000 yılında sigorta başlangıcı olan çalışanlara göre daha yüksektir.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında 1999 tarihi ve öncesinde sigorta girişi olanların emeklilik konusunda yerine getirmesi gereken şartlar şu şekilde:

*Sigortalı olarak çalışanların erken emeklilik hakkından yararlanmak için sigorta başlangıç tarihlerinin 8 Eylül 1999 ve öncesindeki tarihlerde olması istenir.

*Staj başlangıcın 1999 ve öncesindeki dönemlerde olanlar bu kapsamda değerlendirilmez. Sigorta başlangıç tarihi aktif olarak çalışmaya başlanılan dönemi...