25 / 04 / 2024

Side antik kenti imar

Side antik kenti imar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Side Belediyesi İmar Servisi'nde askıya çıktı

Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazılar tamamlandı!

Karadeniz 'in "Efes"i diye tabir edilen, 1. yüzyılda inşa edildiği belirtilen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki tiyatroda bu yılki kazı çalışmaları tamamlandı.

Lyrboton Kome Antik Kenti restore edilecek!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak en önemli yatırımlarından biri olan Lyrboton Kome Antik Kenti, önümüzdeki günlerde başlatılacak restorasyon çalışmasıyla ihya edilecek.

Kepez Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazılar başlıyor!

Kepez'in turizmden pay almasını sağlayacak Lyrboton Kome Antik Kenti'nde kazı çalışması için gereken ruhsat alındı. Lyrboton Kome Antik Kenti yaşayan bir arkeoparka dönüştürülecek.

Antalya Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.Rhodiapolis Antik Kenti kazı çalışmalarında heyet başkanlığı, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel tarafından yürütülecek.

GEKA Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Beylikler Hamamı'nı yenileyecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Beylikler Hamamı, "Stratonikeia Beylikler Dönemi Selçuk Hamamı rölöve, restitüsyon, restorasyon projesi" ile turizme kazandırılacak.

Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı!

Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan Tieion Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sonlandırıldı.

Myndos Antik Kenti kazılarının yeniden başlaması talep edildi!

Bodrum'un Gümüşlük'teki Myndos Antik Kenti'nde 2005 yılından beri sürdürülen bilimsel ve arkeolojik kazılara Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından son verilmesine yerel halktan tepki geldi.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Tokat Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 2 bin yıllık geçmişe dayanan Sebastapolis Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı!

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 4 kilometrelik Rhodiapolis Antik Kenti yolunda asfaltlama çalışması başlatıldı.

Parion Antik Kenti'nin haritası çıkarılacak!

ÇANAKKALE’de 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip tarihi Parion Antik Kenti’nin 11’inci sezon kazı çalışmaları kapsamında antik kentin arkeojeofizik haritası çıkarılacak.

UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'ne destek sağlayacak!

Irak'taki antik kent Samarra'nın korunması ve işletilmesine destek verilecek. UNESCO, Irak'ın Samarra Antik Kenti'nin korunması ve işletilmesine destek sağlayacak.

Soli Pompeipolis Antik Kenti turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Soli-Pompeipolis Antik Kenti'ndeki devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Çakacak, "Restorasyonun tamamlanmasıyla Soli-Pompeipolis Antik Kenti turizm açısından önemli bir merkez olacak" dedi.

Side antik kenti imar Haberi

Side antik kenti imar

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı; planla beraber meydana gelebilecek değişiklikler hakkında bilgi edinmek isteyen tüm vatandaşlar için Side Belediyesi İmar Servisi'nde askıya çıktı 


Çoğu turizm merkezinin, siyasi ve maddi sakıncalar nedeniyle cesaret edemediği bir projeye imza atan ve tamamı bir belde belediyesi olan Side Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı tüm yasal prosedürlerini tamamladı. 


Halkın katılımının ilk gününden itibaren üst düzeyde sağlandığı, daha önceki planlarda sorun yaratan emsaller için gerçekçi, uygulanabilir, adaletli ve koruma prensiplerini gözeten plan; ülkenin önemli bir Turizm Destinasyon merkezi olan Side'nin sosyo kültürel ekonomik bir yapıya kavuşturulmasını amaçlıyor. Side Antik Kenti Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı; değişikliklerle...