19 / 04 / 2024

Sıfır enerjili bina faydaları

Sıfır enerjili bina faydaları

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

5 bin metrekareden büyük inşaatlara şok düzenleme!

Gelecek seneden itibaren bir parseldeki toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan yapıların, kullandığı enerjinin en az yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılaması zorunlu sayılacak. 

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak?

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak? Sıfır enerji binalar konusunda farkındalığının yaygınlaştırılması amaçlayan ZeroBuild Türkiye’21'de Sıfır enerji binalar her açıdan değerlendirilecek.

Sıfır enerjili binalar hangi faydaları sağlıyor?

Kuzu Group Mekanik İşler Lideri Semih Çalapkulu, sıfır enerjili binaları ve ZeroBuild Türkiye’21 Dijital Fuar organizasyonunu kaleme aldı. İşte Semih Çalapkulu'nun o yazısı...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Sıfır enerjili binalar hangi faydaları sağlıyor?

Kuzu Group Mekanik İşler Lideri Semih Çalapkulu, sıfır enerjili binaları ve ZeroBuild Türkiye’21 Dijital Fuar organizasyonunu kaleme aldı. İşte Semih Çalapkulu'nun o yazısı...

Kentsel dönüşümde gözler sıfır enerjili binalarda!

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen binaların “yeşil bina” şeklinde hayata geçirilmesinin sürdürülebilir kentler için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Sıfır enerji bina sistemleri dünyada ivme kazanıyor!

Sıfır enerji bina sistemleri insan geleceğini tehdit eden enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının azaltılmasında çözüm olacak.

Sıfır Enerjili Binalar’a dönüş başlıyor!

1 Ocak 2021’den itibaren yeni binalarda zorunlu hale getirilen ve birçok ülkenin de eylem planlarında yer alan ‘Sıfır Enerji Binalar’a dönüşüme dair yol haritası hazırlanıyor.

Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin söz konusu taşınmaz malları için her sene ödemeleri gereken vergiye emlak vergisi deniyor. Emeklilerin bina vergisinde sıfır oran uygulaması nedir?

TÜBİTAK'tan net sıfır enerjili binalara yönelik çalışma!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

One Tower, konut alıcılarına sıfır risk avantajı sunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

Özkan Özçelik: One Tower'da sıfır risk garantisi bulunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

Türkiye'de konut alıcıları en çok sıfır binada oturmak istiyor!

100 bin adet ev arama sorgusundan derlenen bilgilere göre bu kişilerin yüzde 64'ü 'sıfır bina' özelliğini seçti. İlginç olansa ikinci seçenek olarak 20 yaş üstü binaların öne çıkması.

Türkiye'de konut alıcılarının ilk tercihi sıfır bina!

Hurriyetemlak.com'un son 6 aylık verilerine bakıldığında Türkiye'de konut alıcıları en çok sıfır binada oturmak istiyor. 100 bin adet ev arama sorgusundan derlenen bilgilere göre, bu kişilerin yüzde 64'ü 'sıfır bina' özelliğini seçti...

Sıfır enerjili bina faydaları Haberi

Sıfır enerjili bina faydaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yeni düzenlemeler yapılmış oldu. 

<#reim2>

Yönetmelikte yapılan değişiklikle normal yapılarla karşılaştırıldığında enerji verimliliği daha yüksek olan ve tükettiği enerjinin belli bir bölümünü yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla gideren "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" konseptine geçilmesi, etap etap şeklinde zorunlu hale getiriliyor.

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

 

Açıklanan değişiklikle, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren, bir parselde bulunan toplam inşaat alanı 5 bin metrekareyi aşan bütün yapıların enerji performans sınıfının en az 'B' olmak üzere yapılacağı belirtildi.

Aynı zamanda bu yapılan...