26 / 04 / 2024

Siirt metruk ev yıkımı

Siirt metruk ev yıkımı

Siirt Belediyesi, 2018 yılı içerisinde yapılan başvurular neticesinde 138 ruhsat, 48 yapı kullanma izni verdi ve 141 metruk evi yıktı.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

TOKİ Siirt projesi için düğmeye bastı!

Yüz binlerce vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Siirt projesinin ihalesini 21 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Şener Şen'in doğduğu iddia edilen ev tehlike saçıyor!

Türk sinemasının usta isimlerinden Şener Şen'in Adana'da dünyaya geldiği iddia edilen ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Metruk binadan düşen ahşap parçaları çevre halkını tedirgin ediyor. 

Siirt'te yıkılma riski olan 2 katlı ev boşaltıldı!

Siirt'te 3 Aralık tarihinde yaşanan deprem sonrası yıkılma tehlikesi olan 2 katlı ev tahliye edildi.

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Buca'daki metruk bina mahallelinin korkulu rüyası oldu!

İzmir Buca'da uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu metruk ev, mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Vatandaşlar, çocuklarının can güvenliği olmadığını söyleyerek sokağa çıkamadığını ifade ettiler ve yetkililerden sorunun çözülmesini istediler.

Keşan'daki 134 metruk yapı yıkıldı!

Edirne Keşan’daki metruk yapıların yıkım çalışmaları başladı. Bu kapsamda 134 metruk ev yıkıldı. Keşan Kaymakamı Nuri Örder konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaymakam Örder; ”134 adedi yıkıldı 34 evi aldığımız önlemlerle metruk yapı olmaktan çıkardık” dedi.

Antalya'da metruk ev sorunu bitecek!

Antalya Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda metruk bina sorununa da değinildi.

Kırklareli Valiliği metruk binada öldürülen Zeynep'in ailesine ev aldı!

Kırklareli Valiliği, mart ayında metruk binada öldürülen 11 yaşındaki Zeynep Esin'in ailesine ev hediye etti. Vali Osman Bilgin, Esin ailesini yeni evlerinde ziyarette bulundu.

Edirne Sabuni Mahallesi'nde metruk binalar yıkılıyor!

Edirne Sabuni Mahallesi'nde yıkılması planlanan, kötü görünüm oluşturan ve kirlilik yaratan bu metruk binalardan kurtuluyor. Bölgede metruk evi bulunanların yıkım işlemlerine başlaması diğer ev sahiplerine de örnek oluyor.

Bingöl'de uyuşturucu kullanılan metruk ev yıkıldı!

Bingöl'de uyuşturucu bağımlıların kullandığı metruk ev İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

Siirt'te metruk binada çökme: 3 çocuk yaralı!

Siirt'tin Doğan Mahallesi'ndeki iki katlı metruk binanın bir bölümü henüz belirlenemeyen nedenle çöktü...

Siirt'te 2018'de 141 metruk ev yıkıldı!

Siirt Belediyesi, 2018 yılı içerisinde yapılan başvurular neticesinde 138 ruhsat, 48 yapı kullanma izni verdi ve 141 metruk evi yıktı.

Siirt metruk ev yıkımı Haberi

Siirt metruk ev yıkımı

Siirt Belediyesi'nde yer alan habere göre, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, geçtiğimiz sene içerisinde toplam 138 inşaat ruhsatı verdiğini, 48 yapı kullanım izninin verildiği ve Siirt genelinde ise toplam 141 adet metruk binanın yıkımının gerçekleştirildiği bilrdirdi.

Siirt İmar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum ayrıca vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. 2018 yılında 141 adet tehlike arz eden metruk binanın yıkımını gerçekleştirdik”. Bunun yanı sıra 2018 yılı içerisinde yapılan başvurular neticesinde 138 adet ruhsat ve 48 adet yapı kullanım izni verildi."...