27 / 04 / 2024

Sikorsky helikopter

Sikorsky helikopter

İstanbul’da 140-270 metre yükseklik aralığında 35 gökdelen bulunduğu, 25 gökdelenin de inşa aşamasında olduğu belirtildi. Topbaş’ın talimatı üzerine, gökdelen yangınlarında kullanılmak için hava söndürme araçları üzerine yoğunlaşıldı.

Chelsea'yı almayacak, Bodrum'dan malikane alacak! Muhsin Bayrak'ın yeni sözü!

Türk iş insanı Muhsin Bayrak geçen haftalarda Chelsea'yi satın alacağını açıklayarak gündeme gelmişti. Basın toplantısıyla Chelsea'yi almaktan vazgeçtiğini söyleyen Muhsin Bayrak,  Rus iş insanı Roman Abramovich'e Bodrum'da helikopter pisti olan bir malikane hediye etmek istediğini açıkladı.

Ankara'daki AOÇ arazisine helikopter hangarı mı inşa edilecek?

Ankara'nın merkezinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter inşa edileceği iddia edildi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında bu iddiayı kaleme aldı.

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

Enes Batur yeni evine helikopter pisti yaptırdı!

Ecenaz Üçer ile yeni bir aşka başlayan sosyal medya fenomeni Enes Batur, yeni aldığı evine helikopter pisti yaptırdı.

Dorçe Prefabrik helikopterle taşınabilen modüler yapılar üretiyor!

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat AŞ'nin ürettiği "Helikopter ile Taşınabilen Konteyner", herhangi bir el aleti ya da ekipman yardımı olmadan, her türlü ortamda, elle kolayca montaj yapılabilir biçimde tasarlanıyor

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Büyükada'ya heliport geliyor!

Son dönemlerde fayton tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen İstanbul Büyükada'ya helikopter iniş alanı inşa edilecek.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Trabzon Tonya'daki otele helikopter pisti mi yapılacak?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ağustos ayında Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yaptı. Açılışa giderken ulaşımda zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otele helikopter pisti gerekiyor dedi...

Karaburun'da tartışma yaratan inşaat bugün yıkılıyor!

İzmir Karaburun’da tartışmalara neden olan SİT alanında, denize sıfır, helikopter pistli, altı evlik kaçak site inşaatının yıkımı bugün gerçekleşecek.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı!

Beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Prof.Dr Yaltırak, “Acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı. Helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor” dedi

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Ali Ağaoğlu oğlu için helikopter gönderdi!

Alaçatı tatilinin ortasında Ali Ağaoğlu'nun oğlu Ali Ege, babasını özledi. Bunun üzerine anne-oğul, Ali Ağaoğlu'nun gönderdiği helikopterle İstanbul'a döndü.

Sikorsky helikopter Haberi

Sikorsky helikopter


İstanbul’da 140-270 metre aralığında 35 gökdelen var. Olası bir yangın için Sikorsky havalanacak. 


Geçen yaz İstanbulluların yüreklerini ağzına getiren Polat Towers yangınından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden helikopterli önlem. Dünyadaki gökdelen yangınları müdahaleleri üzerine araştırma yapan İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Başkan Kadir Topbaş’a detaylı bir rapor sundu. İstanbul’da 140-270 metre yükseklik aralığında 35 gökdelen bulunduğu, 25 gökdelenin de inşa aşamasında olduğu belirtildi. Topbaş’ın talimatı üzerine, gökdelen yangınlarında kullanılmak için hava söndürme araçları üzerine yoğunlaşıldı. Uzmanlar, olası gökdelen yangınlarına karşı 22 metre uzunluğunda, 170 km hızında Sikorsky S-64 Skycrane helikopteri uygun buldu. 10 ton su kapasiteli helikopterin kiralanacağı...