28 / 03 / 2024

silivri Rumeli Üniversitesi

silivri Rumeli Üniversitesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Rektör Aynural,Rumeli Üniversitesi'sinin 2016- 2017 eğitim öğretim yılında derslere başlayacağını müjdeledi...

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

Silivri açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimali artıyor!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binası hasarlı mı?

Silivri’de meydana gelen 5.8’lik depremin ardından İstanbul’daki çok sayıda yapıda hasar meydana geldi. Depremde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü iddia edildi.

Silivri Deprem Raporu'ndan ilginç sonuçlara ulaşıldı!

Gebze Teknik Üniversitesi'nce hazırlanan Silivri Deprem Raporu’na göre önemli bulgulara ulaşıldı. Rapor'da "Kıyı yapılarında sorunlara neden olması öngörülmektedir" ifadesine yer verildi...

İstanbul depremi için çarpıcı rapor: Silivri depremi sürpriz bir deprem!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, tarafından hazırlanan 'Silivri Depremi Ön İnceleme raporu'nda "Silivri depremi odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir." ifadeleri yer aldı.

İstanbul Üniversitesi'nden Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu!

Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu'nda "26 Eylül 2019 Silivri depremi odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir. Silivri depreminin ana fayla farklı mekanizmaya sahip ve büyüklük olarak 5.8 değerine ulaşmış olması Marmara Fayı üzerinde rastlanır bir durum değildir." ifade edildi...

YÖK'ten Fenerbahçe Üniversitesi'ne inceleme!

Yüksek Öğretim Kurulu heyeti, Silivri’de bu yıl eğitim öğretimine başlayacak Fenerbahçe Üniversitesi’ne tahsis edilen binalarda incelemede bulundu.

Silivri'ye Başkent Üniversitesi müjdesi!

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof.Dr. Mehmet Haberal ile görüşen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkent Üniversitesi’nin Silivri’ye Tarım ve Gıda Teknolojileri Fakültesi kurması konusunda görüş birliğine vardı.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin can suyu Silivri Belediyesi'nden!

Fenerbahçe Spor Kulübü Divan Kurulu Toplantısı’na davet edilen Başkan Işıklar’a, üniversitesi kuruluşuna destekleri nedeniyle Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nde son durum!

Silivri Belediyesi heyeti, Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili son durumu konuşmak, adım atılan süreçlerle ilgili değerlendirmede bulunmak üzere Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

Rumeli Üniversitesi çevresinde asfalt çalışmaları başladı!

Silivri Belediyesi’nin öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Rumeli Üniversitesi çevresinde başlattığı asfalt ve tretuvar çalışmaları devam ediyor.

Rum Cemaati'nden Fenerbahçe Üniversitesi ricası!

Fenerbahçe Üniversitesi’nin Silivri Selimpaşa’daki Arhiyeni Vakfı Okulu’nda hizmet verecek olması, Rum cemaatini de sevindirdi. Ancak bir ricaları var...

Galatasaray, Silivri'de Fenerbahçe'ye komşu oluyor!

Fenerbahçe Üniversitesi için Silivri'de 3 binayı 30 yıllığına kiralayan Fenerbahçe'den sonra, Galatasaray da Florya arazisinin yerine gayrimenkul yatırımı yapmak için aynı ilçede alternatif arsa araştırıyor.

silivri Rumeli Üniversitesi Haberi

silivri Rumeli Üniversitesi


İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Silivri Yeni Mahalle’de kurulan üniversitenin, 2016- 2017 eğitim öğretim yılında derslere başlayacağını müjdeleyen Rektör Aynural, hazırlıkların devam ettiğini dile getirdi.


SİLİVRİ BELEDİYESİ ÇEVRESEL ŞARTLARI İYİLEŞTİRECEK


Üniversitede Siyasal Bilgiler, Mimar ve Mühendislik Fakülteleri, Sanat ve Tasarım, Hukuk, Tıp Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Fakülteleri’nin bulunacağını söyleyen Rektör Aynural, düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Işıklar, üniversiteye giden yolların asfaltlanması, sosyal yaşamın devamını sağlayacak çevresel şartların iyileştirilmesi, fiziki düzenlemelerin yapılması konusunda tam destek vereceğini söyleyerek, desteklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.



ÜNİVERSİTEDEN KAVAKLI’YA EK BİNA


Gerçekleşen ziyarette İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin, Silivri Belediyesi tarafından Kavaklı Mahallesi’nde üniversite alanı olarak işletilen alana...