19 / 04 / 2024

Sinan Alçın

Sinan Alçın

İstanbul Kültür Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, yap-işlet-devret modelinin ulaştırma grubundaki rakamları yukarı çektiğini ifade etti...

Sinan Aygün kimdir?

İş adamı ve siyasetçi olan Sinan Aygün bugün kadar hangi görevlerde bulundu, nerelerde çalıştı? İnşaat sektörüne ne zaman girdi? Sinan Aygün kimdir?

Sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Sit alanında kazı yapmak için izin alınması gerekiyor. Kanuna göre, kazı ve sondaj ruhsatnameleri ile araştırma izni bir yıl için geçerli oluyor. Peki, sit alanında kazı izni nasıl alınır?

2B arazi nasıl satın alınır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2B arazi nasıl satın alınır?

İpotek fek yazısı nereden alınır?

Taşınmaz üzerinde ki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı ücretinin kanunen bir geçerliliği bulunmuyor. Peki, ipotek fek yazısı nereden alınır?

İskan ruhsatı nereden alınır?

Ruhsatlı binalar için, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki, iskan ruhsatı nereden alınır?

Kira kontratı nereden alınır?

Kira kontratı; kiralama işlemine konu olan daire ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan bir sözleşmeye olarak ifade ediliyor. Peki, kira kontratı nereden alınır?

Tapu harcı ne zaman alınır?

Tapu dairesinde gerçekleşecek gayrimenkul alım- satım işlerinde verilen hizmet karşılığında alıcı ve satıcıdan tapu harcı ödemesinin yapılması isteniyor. Peki bu tapu harcı ne zaman alınır?

Müteahhit yetki belgesi nereden alınır?

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor, Peki, müteahhit yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhitlik yetki belgesi numarası nasıl alınır?

Yapı ruhsatı alınmış yapının müteahhitin yetkisi altında inşa edilebilmesi için her müteahhidin yetki belgesi numarası alması gerekli oluyor.Alınan numaranın yapı ruhsatında belirtilmesi gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi numarası nasıl alınır?

Kısmi yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümleri için kısmi yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor. Kısmi yapı kullanma izni alabilmek için gerekli belgeler neler? Kısmi yapı kullanma izni nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi ne zaman alınır?

Yapı kullanma izin belgesi; binanın ruhsat ve eklerine uygunluğunu, kullanılmasında fen ve sağlık bakımından herhangi bir sakınca olmadığını gösteren belgeye deniyor. Peki, yapı kullanım izni belgesi ne zaman alınır?

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

Yıkım izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Bu yapının yıkılması için de belediyeden izin alınıyor. Peki, yıkım izni nasıl alınır?

Sinan Alçın Haberi

Sinan Alçın

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu  (TÜİK) tarafından açıklanan 2018 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, özellikle önümüzdeki dört ay boyunca gıda fiyatlarında yaşanacak olası yükselmeye paralel enflasyon oranının Haziran ayının ilk yarısına kadar artış eğiliminde olabileceğini ifade etti. 


"Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projeler etkili oldu"

TÜFE içerisinde en hızlı artış gösterenin ulaştırma grubu olduğunu ifade eden Sinan Alçın, "Son iki yılda yaşadığımız enflasyonun güçlü bir çekirdek enflasyon ile desteklendiğini hatırlarsak, buradaki hareketlerin yıl genelindeki enflasyon üzerinde temel belirleyici olacağını söyleyebiliriz. TÜFE içerisinde en hızlı artış gösteren ulaştırma grubu. Bunun gerisinde yap-işlet-devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü gibi projelerin maliyetlerinin etkili olduğu anlaşılıyor. Avrasya Tüneli'ne yapılan son...