28 / 03 / 2024

Şıngıl nasıl yapılır

Şıngıl nasıl yapılır

Çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemeleri arasında "Şıngıl" da yer alıyor. Peki "Şıngıl nedir?" diyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hali arazi satışı nasıl yapılır?

Hali araziler, sahipsiz ve boş/içinde hiçbir şey olmayan arazilere deniyor. Bu tür araziler 2b arazileri olarak da ifade ediliyor. Peki, hali arazi satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?

Yapı denetimi hesabı nasıl yapılır?: Yapı denetimi hesabı için; Yapı Denetim Kanunu ile öngörülen hizmet bedellerini karşılamak üzere, Bakanlıkça Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ve Mal Müdürlüklerinde emanet hesapları açılıyor...

Doğru adres bildirimi nasıl yapılır?

Vergi dairesine doğru bildirim yapılması ileride yaşanabilecek tüm sorunların iletişim ile çözümlenmesini sağlıyor. Peki, vergi dairesinde doğru adres bildirimi nasıl yapılır? Adres bildirimi doğru yapılmazsa ne olur?

Finansal kiralama nasıl yapılır?

Kiracı ihtiyaç duyduğu makine, ekipman veya diğer malları kendisi satın almak yerine, leasing şirketine satın aldırarak, kendisine finansman sağlamış oluyor. Peki, finansal kiralama nasıl yapılır?

Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

Site yönetim planı inşaat aşamasında oluşturuluyor ve tapuda tescil ediliyor. Bunun değiştirilmesi için 5/4 oy kullanılması gerekiyor. Peki, siteden blok yönetimine geçilir mi? Siteden blok yönetimine geçiş nasıl yapılır?

TOKİ ev iadesi nasıl yapılır?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından inşa edilen konutlardan konut sahibi olma imkanı bulanlar ödemelerde sıkıntı çekebiliyor. Bu durumda TOKİ ev iadesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde taşınmazların değerinin tespiti ile ilgili esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır?

3220 sayılı Kanununun uygulama yönetmeliğine göre, yardıma müstehak kişiler KEY ödemelerinde başvurabiliyor. Peki, KEY ödemeleri başvuruları nasıl yapılır? İşte KEY ödemeleri başvuruları ile ilgili bilgiler...

Ortak tapu satışı nasıl yapılır?

Ortak tapu; bir gayrimenkuldeki ortakların sayı ve isimlerinin gösteren tapu türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki ortak tapuya sahip bir malik hissesini nasıl satar? Ortak tapu satışı nasıl yapılır?

Gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında gelir vergisi hesaplaması nasıl yapılır? değer artış kazancının istisna bedeli nedir? 2013 yılı için değer artış kazancı vergisinde istisna bedeli ne kadardır?

Kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki bu anlaşmalarda kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras hukukuna göre bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı menkul ve gayrimenkul mallar, yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, ölüm halinde miras paylaşımı nasıl yapılır? Miras paylaşımı neye göre yapılır?

İmar affı başvurusu nasıl yapılır?

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine bazı esaslara göre müracaat ediliyor. Peki, imar affı başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Şıngıl nasıl yapılır Haberi

Şıngıl nasıl yapılır

Şıngıl nedir?

Günümüzde en çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan şıngıl (shingle), eğimli çatılarda çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesine deniyor.


Şıngıl çatı nedir?

Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor. 


OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.


Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30'nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.


Şıngıl nasıl döşenir?

Esnek bir çatı kaplama malzemesi olan şıngılın bir paketinde yaklaşık 3 metrekareyi kaplayacak malzeme bulunuyor. Şıngıl kaplanacak çatıya önce metal veya ahşaptan sağlam bir iskelet oluşturuluyor. 


Bu iskelet çatıda herhangi bir tamir yapılma olasılığına...