26 / 04 / 2024

Sinop Kalesi yenileme

Sinop Kalesi yenileme

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Sinop Uğur Mumcu Meydanı tamamlanıyor!

Sinop Uğur Mumcu Meydanı 15 gün içerisinde tamamlanarak yenileme çalışmaları sürecek.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Sinop Belediyesi parklarda yenileme çalışması yapıyor!

Sinop Gazi Caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır vatandaşların yaşam alanı olarak hizmet veren ve artık yıllara yenik düşerek işlevini yitiren Atatürk Parkı yer döşemeleri yenilenme çalışmaları hızla sürüyor.

Sinop Boyabat Kalesi restorasyon bekliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan M.Ö. 600 yıllarında Paflagonyalılar tarafından yaptırılan Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini taşıyan Boyabat Kalesi bakımsızlıktan harabeye dönüyor.

Sinop Boyabat Kalesi ilgi bekliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan tarihi Boyabat Kalesi ilgi bekliyor. Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini taşıyan Boyabat Kalesi bakımsızlıktan harabeye dönüyor.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Sinop Kalesi yenileme Haberi

Sinop Kalesi yenileme

Sinop'ta bir yarımada üzerindebulunan, M.Ö. 7'nci yüzyılda kenti korumak için yapılan Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları döneminde yenilenen Sinop Kalesi'nin surlarında taşlar düşüyor. Gaskalılar tarafından inşa edilen, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren 2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi'nde tehlikeye neden olan taş düşmelerinin önlenmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları başladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kalenin yıllara yenildiğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, zamanla kalenin önemli bölümlerinde kopmaların oluştuğunu açıkladı. Sinop Kalesi’nin ayakta durması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Tosun, "Bakanlıktan gelen yetkililerle, kalede tespit çalışmaları yapıldı. Çalışmaların ardından kalenin genel bir temizliğe ihtiyacı olduğuna karar verildi. Çünkü kale surlarında yer alan sarmaşıklar ve otlar, kaleye zarar veriyor, rutubeti arttırıyor. Bütün bunları temizleyeceğiz ve bunları kurutmaya çalışacağız. Kalenin çürüyen...