24 / 04 / 2024

Sirkeci Garı müze mi oluyor

Sirkeci Garı müze mi oluyor

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerini İBB'ye vermezlerse kapının önünde bekleyeceğim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eğer 'iş sarpa sarıyor biz bu ihaleyi iptal edelim başka bir yöntemle başka birine vermeye çalışalım' arayışındaysalar ben Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın kapısının önünde bekleyeceğim" dedi...

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Sahası 54 pafta, 240 ada, 16 parselde ve Sirkeci Gar Sahası 1 pafta, 1 ada, 20 parselde bulunan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Samsun'daki tarihi gar müze olacak!

Devlet Demiryollan'rıa ait yaklaşık 100 yıllık tescilli gar ve lojman binası müzeye dönüştürülecek. 6 ayda tamamlanacak proje için toplam 1 milyon liraya yakın harcama yapılacak.

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Sirkeci Garı müze mi oluyor Haberi

Sirkeci Garı müze mi oluyor

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi. Projeye göre, Sirkeci'den Yenikapı'ya kadar uzanan alan park yapılacak, 8,5 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattına belediye tarafından tramvay hattı inşa edilecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında "Sirkeci Garı İçerisinde Bulunan Binalar İle Sirkeci - Yedikule Arasındaki Eski Banliyö Hattı Değerlendirilmesi" için hazırlanan ortak hizmet protokolü hazırlanması için İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verdi. Karar İBB Meclisi'nde, CHP'lilerin ret oyuna karşılık kabul edildi. TCDD ile İBB arasında yapılacak protokolün ardından, tarihi garı müze olarak kullanılacak.


Sirkeci Garı müze olacak


Halkalı seferlerinin Marmaray nedeniyle sonlandırılması sonrası kapalı kalan, Marmaray açıldıktan sonra tekrar faaliyete geçen Sirkeci Garına bağlı binalar İstanbul Kent Müzesi,...