26 / 04 / 2024

Şişecam karı

Şişecam karı

Şişecam Topluluğu, bu yılın ocak-eylül döneminde 638,4 milyon lira net kar elde etti.

Şişecam'ın net satışları yüzde 19,3 arttı!

Şişecam Topluluğu'nun 2014 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin net satışları yüzde 19,3 artışla 5 milyar lirayı aşarken, net karı ise 425 milyon lira oldu. Topluluk, aynı dönemde yaklaşık 900 milyon liralık yatırım harcaması gerçekleştirdi.

Şişecam'ın 2013 satışları 6 milyar lira ve net karı 454 milyon liraya ulaştı!

Şişecam Topluluğu’nun 2013 yılı net satışları bir önceki yıla göre yüzde 12 artışla 5.954 milyon TL’ye, net karı ise 454 milyon TL’ye ulaştı. Topluluk, 2013 yılında toplamda yaklaşık 1,7 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirdi.

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Temettü takvimi 2023: Hangi şirketler temettü verecek? İşte detaylar..

Temettü takvimi ve şirketler tarafından dağıtılacak kar payı dağıtımı için yapılan araştırmalar hız kazanıyor. Doas, Apple, Doğuş Otomotiv, BİM, Midas, Tüpraş, Mavi, Akbank ve Şişecam gibi birçok önemli şirketin temettü tarihleri merak konusu. 

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Linkedin’den işçi çıkarımı! Tam 716 kişiyi işten çıkardı!

Son zamanların en popüler uygulaması olarak meydana gelen Linkedin 716 kişiyi işten çıkarıyor. İş bulma uygulaması olarak bilinen ve sıklıkla kullanılan Linkedin’in işten işçi çıkarması dikkatleri uygulama olarak üzerinde çekti. Linkedin uygulaması ve haberin detayları..

Şişecam da seferberliğe katıldı! Deprem bölgesine 225 milyon TL yardım…

Çeşitli kurum ve kuruluşların deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yaptığı yardım seferberliğine Şişecam da katıldı.  Şirket ayni ve nakdi olarak 225 milyon lira destekte bulundu.

Ünlü teknoloji firması da işçi çıkarıyor! 1.600 çalışanı etkileyecek 

Yahoo, reklam teknolojisi işinde 1.600 çalışanı etkileyerek çalışanlarının %20'sini işten çıkarıyor. Yahoo, TechCrunch'ın ana şirketidir.

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?

Akıllı telefonlar için çıkarılabilir piller geri döndü!

Avrupa Birliği, elektronik cihazlar için yeni bir pil standardı getirmeye hazırlanıyor. Bu sayede, çıkarılabilir bataryalar geri dönebilir.

Şişecam Blokları Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişecam karı Haberi

Şişecam karı

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, topluluğun 2016 yılı ocak-eylül dönemine ilişkin mali tabloları açıklandı. Buna göre şirket, yılın 9 ayında konsolide net satışlarını bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 11,5 artırarak 6 milyar liraya çıkardı.


Topluluğun eylül sonu itibarıyla net karı da 638,4 milyon lira olarak gerçekleşti. Yılın 9 aylık döneminde yurt içi ve dışındaki kuruluşlarında 3,3 milyon tondan fazla cam üreten topluluk, aynı dönemde 1,6 milyon tondan fazla soda külü ile 2,7 milyon tondan fazla endüstriyel ham madde üretimi de gerçekleştirdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, bu yılın eylül sonu itibarıyla konsolide net satışlarının 6 milyar lirayı aştığını bildirdi.


Konsolide satışlar içindeki Türkiye'den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden...