19 / 04 / 2024

sismik izolatör depreme etkisi

sismik izolatör depreme etkisi

Şehir Hastaneleri, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirmesiyle birlikte, hastaneler depreme karşı güvenli hale geldi...

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni uyarı: 7 ve üstü bir depreme dayanamaz!

Bursa’da 23 Şubat tarihinde 4.1, 25 Şubat tarihinde de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konuyla ilgili olarak bir paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, “kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz” dedi.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

sismik izolatör depreme etkisi Haberi

sismik izolatör depreme etkisi

Kamu özel işbirliği kapsamında yapılan ve şu ana kadar 10 tanesi faaliyete alınan şehir hastaneleri, sağlıkta hizmet kalitesini artırırken, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirdi. Bu hastanelerden Rönesans Sağlık Yatırım’ın hayata geçirdiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depremini herhangi bir hasar görmeden ve operasyonda kesinti olmadan yaşadı. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, hastanenin 872 sismik deprem izolatörüne sahip olduğuna dikkat çeken, Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet, “Bina tasarlanırken bölgede yaşanabilecek en güçlü deprem baz alındı. Bu hastanedeki izolatörlerin hareket kabiliyeti 48 cm iken yaşanan depremde hastanemiz 4-6 cm hareket etti” diye konuştu. Deprem izolatörlerinin bir tanesinin maliyetinin 10 bin dolardan başladığını söyleyen Binzet,...