26 / 04 / 2024

site aidatları düşecek mi

site aidatları düşecek mi

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. Sitelerdeki fahiş aidat zamları TBMM gündemine taşındı.

Koronavirüs sitelerde aidat ödemelerini etkiledi mi?

Mart-Haziran döneminde site aidatlarının ödenme performansı önceki dönemlere göre yüzde 40 oranında azaldı. Koronavirüs sonrası site sakinlerinin beklentileri de arttı...

Site aidatlarına koronavirüs ötelemesi!

Tüm dünyada pandemi ilan edilmesi site ve apartman yöneticilerini de harekete geçirdi, yöneticiler bir taraftan sağlık tedbirlerini artırıp çalışanları termal kamera ile kontrol ederken bir taraftan da ödeme yükünü hafifletmenin yollarını arıyor. Birçok sitede demirbaş ödemeleri de ötelendi.

Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Peki sosyal donatı alanları kullanılamayan sitelerde aidatlar düşecek mi? 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Euronun kaderi bu hafta belli olacak! Euro yatırımcıları dikkat! Euro düşecek mi, yükselecek mi?

ING'nin döviz analisti Chris Turner, bugün yayımladığı yatırımcı notunda, Çin'in emlak piyasasına yönelik endişelerin artmasıyla zayıflayan yatırımcı duyarlılığı nedeniyle euronun, kaderinin bu hafta belli olacağını açıkladı. Peki euro/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi?

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip diliyor. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunu araştırırken, doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı.

Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Beklenen o rakam geldi! Uzman isim peş peşe açıkladı!

Son zamanlarda gümüş fiyatlarının yükselmesi ile yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne olacağını araştırmaya başladı. Yatırımcılar gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunu araştırırken uzman isimden peş peşe açıklama geldi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Piyasalar merakla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası bir önceki faiz kararında faizleri artırarak yüzde 17,50'ye çıkardı. Peki Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Fahiş site aidatları yasaya takılacak: yüzde 30'luk tavan sınırı geliyor!

Konut, kira zammı derken site aidatları da aldı başını gitti. Yaşanan sorunun önünü kesmek isteyen hükümet, herakete geçti. Bu kapsamda, yönetim profesyonellere devredilecek, denetimi bakanlık yapacak. Öte yandan yüzde 30'luk tavan sınırı da getirilecek. İşte detaylar...

Konut fiyatları nereye gidiyor? 'Fiyatlar düşecek' beklentisine sektörden yanıt geldi!

Ev satışlarının sert düşmesi, vatandaşta ‘ev fiyatları düşecek’ beklentisi yarattı. Peki ev fiyatları düşecek mi, sektör temsilcileri konuyu nasıl değerlendiriyor? İşte detaylar... 

Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doların geleceği rakam belli oldu

Enflasyonun her geçen ay yükselmesi ile döviz kurlarındaki hareket artmaya başladı. Dolar 27 liraya kadar yükselirken euro/TL kuru 30 lira oldu. Gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların geleceği rakam.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

Euro'su olanlar aman dikkat! Euro yükselecek mi yoksa düşecek mi? Hemen bu son dakika detaylarına bakın!

Euro'su olanlar aman dikkat... Euro yükselecek mi yoksa düşecek mi? Hemen tek tek açıklanan bu son dakika detaylarına bakın...

site aidatları düşecek mi Haberi

site aidatları düşecek mi

Yeni yılla beraber elektriğe, doğal gaza ve asgari ücrete yapılan zamlar; site aidatlarının yüzde 40 ile yüzde 50 arasında yükselmesine neden oldu. ANKA'dan Esra Alus'un haberine göre; yükselen aidatlar sebebiyle site sakinleri ile yönetimler karşı karşıya geldi. Yaşanan bu probleme çözüm arayan Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Yasal düzenleme talep eden Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), sitelerin personel dahil diğer giderleri için uygulanan yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini, site yönetiminin profesyonel kişilere bırakılmasını ve denetimiyle ilgili olarak da yeni mekanizmalar kurulmasını istedi. 

Çok sayıda apartman ve konutun bir arada yer aldığı sitelerde 2 bin 500 -3 bin TL'lere kadar yükselen aidat fiyatları, ekonomik sorunların gittikçe arttığı dönemde, site sakinleri ile yönetimlerinin karşı karşıya...