19 / 04 / 2024

site borcu ödemesi

site borcu ödemesi

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor. Peki apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? İşte tüm merak edilenler...

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Site sakinleri yönetimin faturasını ödemek zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu 38. maddesine göre, eski yönetim döneminde doğan borç sitenin borcudur. Site sakinleri de bu borcu ödemek zorunda.

Emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, emlak vergisi borcu ödemesi nasıl yapılır? Kimler emlak vergisi için ne kadar ödeme yapar? Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemesi gereken vergi emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisi borcu nereden öğrenilir?

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

Vergi borcu yapılandırma taksit ödemeleri 2 Şubat'ta başlıyor!

Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğ bugün 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılandırılan emlak vergi borcu taksit ödemesi 2 Şubat 2015 tarihinde başlıyor...

Site yönetiminde kararlar nasıl alınır?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre toplu yapılarda ise kurulların, en geç iki yılda bir defadan az olmamak yönetim planlarında gösterilen zamanlarda toplanmaları gerekiyor. Peki bu toplantıda site yönetiminde kararlar nasıl alınır?

Site yönetimine dilekçe örneği!

Site yaşantısında herhangi bir hususta komşusuna rahatsızlık veren kat malikleri, site yönetimine şikayet edildiği gibi Sulh Hukuk Mahkemelerine de şikayet edilebiliyor. İşte site yönetimine dilekçe örneği...

Site yönetiminde oy kullanma!

Sitede birden fazla bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahip oluyor mu? İşte site yönetiminde oy kullanma hususu...

Site yönetiminde işletme projesi!

Kat Malikleri Kurulunca kabul edilmiş işletme projesi yoksa yönetici veya Yönetim Kurulunun gecikmeksizin bir işletme projesi yapmaları gerekiyor. İşte site yönetiminde işletme projesi örneği bu haberde...

site borcu ödemesi Haberi

site borcu ödemesi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Apartman için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır?'' sorusunu yanıtladı. 

30 dairelik apartmanda, apartman gideri olarak elektrik, su, asansör bakımı ve temizlik giderleri toplanıyor ama yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor.

Çatı tadilatı asansör bakımı ve tamiratı, mantolama ile apartman içi badana ve boyalar için yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi? ● E.A.

Okuyucumun mektubunun ekinde bu günlerde toplantılarının olacağı, sorununun acil olduğu notu var, bu nedenle ona öncelik tanıdım.

Bir binada kat malikleri toplantısında başkaca bir karar alınmamış, yönetim planında da aksine bir hüküm yoksa yönetici mutad giderlere yarı oranında katılır. Mutad giderler de her ay periyodik ödenen yakıt, kapıcı ücreti, genel...