24 / 04 / 2024

site duyurusunu kimler yapar

site duyurusunu kimler yapar

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?

Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " Site yönetimleri ne zaman, nasıl, kimler tarafından kurulur " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kiracı site yöneticisi olabilir mi?

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, yönetici ve denetçi atıyor. Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi? İşte yanıtı..

Site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında talep ediliyor. Kat maliklerinin bu aidatı belirlenen oranda ödemesi gerekiyor. Peki, site yönetiminde kimler aidat vermez?

Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site yöneticisi, kat malikleri genel kurul toplantısında seçiliyor. Site yönetiminin yükümlülüğünde olan görevlerin yerine getirilip getirilmediği kimler tarafından kontrol ediliyor? Site yönetiminin denetimi nasıl yapılır?

Site duyurusunu kim yapar?

Genel kurul toplantıları dışındaki zamanlarda da site yönetimi bazı hatırlatmalar yapabiliyor. Site duyuruları site ilan panosuna asılıyor. Bu duyurular anagayrimenkul ve aidat ödemeleri ile ilgili olabiliyor. Peki, site duyurusunu kim yapar?

Site sığınak yönetmeliği!

Site sığınak yönetmeliği gereğince 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunlu olmazken daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor...

Boğaziçi Yönetim Şubat ayı Site Müdürler Toplantısı Küçükçekmece'de gerçekleşti!

Her ay yönetim hizmeti sunulan sitelerim Mali ve de İdari İşlerinin görüşüldüğü aylık olağan site müdürler toplantısına bu ay da Küçükçekmece ilçesi ev sahipliği yaptı.

Kimler kira gelir vergisi beyanı vermez?

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisine tabi tutuluyor. Vergi için kimi vatandaşlar beyan verirken kimileri muaf tutuluyor. Bu durumda kimler kira gelir vergisi beyanı vermez?

Çöp vergisini kimler öder?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çöp vergisine tabi tutuluyor. Peki çöp vergisini kimler öder? İşte çöp vergisi mükellefleri...

Site yönetimlerinden kadına şiddete hayır yürüyüşü!

İBB İştiraki Boğaziçi Yönetim A.Ş site yönetimlerinde görev yapan bayan çalışanlarıyla birlikte Başakşehir’ de “ Kadına şiddete hayır ” adı altında farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Kadir Has Üniversitesi ''Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği'' eğitimi veriyor!

Kadir Has Üniversitesi ''Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği'' eğitimi veriyor. Kadir Has Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü'nde gerçekleştirilecek ''Toplu Yapı ve Site Yöneticiliği Sertifika Programı'' 22 Mart-06 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak...

Kimler TOKİ'den ev alabilir?

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den kimler yararlanır? Kimler TOKİ'den ev alabilir?

Site Müdürleri 2014 yılı için Kocaeli'de kampa girdi!

Boğaziçi Yönetim A.Ş nin portföyünde bulundurduğu 209 sitede yaklaşık 140.000 konuta hizmet vermekte olan ekiplerin başlarında bulunan Site Yönetim Müdürleri Kocaeli'de kampa girdi...

site duyurusunu kimler yapar Haberi

site duyurusunu kimler yapar

Site duyurusunu kim yapar?

Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer alan hükümlere göre site yönetiminin ve kat maliklerinin yılda en az bir kere toplanması zorunlu tutuluyor. Site yönetimi toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor.  Site yönetimi toplantısında  gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler dile getiriliyor.


Site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Kat maliklerinin toplantıya katılması için site yönetiminin toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Toplantıya katılmayacak olan kat maliki 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri toplantısında kendilerini temsil ettirebiliyorlar. Ancak toplantı zamanları dışında da site yönetimi site ilan panosuna bazı duyurular asabiliyor. Bu duyurular, anagayrimenkul hakkında ya da aidat ödemeleri hakkında yapılabiliyor. Aşağıda site duyurusu örneği yer alıyor;



Site duyurusu örneği.. 


Aidat borcu olan kat maliklerine duyuru..


...............