25 / 04 / 2024

site kanunları

site kanunları

Bilindiği üzere bir anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde, o anagayrimenkulün yönetimi kanunlara göre zorunlu kılınıyor. İşte söz konusu Apartman ve Site yönetim Kanunu...

Site yönetimi nasıl denetlenir?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. Peki, site yönetimi nasıl denetlenir? İşte site yönetimi denetimi esasları..

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Site aidat yönetmeliği!

Konut siteleri, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıya deniyor. Peki, site aidatı nasıl ödenir? İşte site aidat yönetmeliği...

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Site aidatı nasıl belirlenir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Peki, site aidatı nasıl belirlenir?

Site yönetiminde oy hakkı!

Site yönetim kurulu toplantılarında alınacak kararlar kat maliklerin oyları ile belirleniyor. Peki, kat malikleri nasıl oy kullanır? Site yönetiminde kat maliklerinin oy hakkı nasıl belirlenir?

Site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Yöneticinin hakları arasında "istifa" da yer alıyor. Peki, site yönetiminden nasıl istifa edilir?

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Neden site hayatı tercih ediliyor?

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor. Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor!

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor.Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Duyga Yapı Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Site Yönetimi Organizasyon Turizm Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Alp Duyar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Site yönetim bütçesi nedir?

İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu gereğince sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, site yönetim bütçesi nedir?

site kanunları Haberi

site kanunları

Apartman ve Site Yönetim Kanunu (Kat Mülkiyeti Kanunu)!


Beşinci Bölüm

Anagayrimenkulün Yönetimi


A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.4142 Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar bu kanuna  ve genel hükümlere göre karara bağlanır.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/11 md.) Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyu şarttır. Kat maliklerinin 33 üncü maddeye göre mahkemeye başvurma hakları saklıdır.

Yönetim planı ve bunda yapılan değişiklikler, bütün kat malikleriyle onların külli ve cüzi haleflerini ve...