16 / 04 / 2024

site yönetimine kiracı seçilebilir mi

site yönetimine kiracı seçilebilir mi

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, yönetici ve denetçi atıyor. Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi? İşte yanıtı..

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat: Site yönetimlerinde ciddi usulsüzlükler yapılıyor!

Site yönetimlerini inceleme altına alan KPMG Türkiye, farklı ölçeklerde birçok usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkardı. Vatandaşlar hem maddi hem manevi zorluk yaşadı..

Site yönetimine 'alacak davası' açılabilir!

İşçi, işçilik alacakları ödenmediyse, site yönetimine karşı da dava açabilir ve davanın sonunda işçilik alacaklarını site yönetiminden de tazmin edebilir.

Aidat borçları ev sahibinden istenebilir!

Kira kontratında aidatı kiracınızın ödeyeceği yönünde bir anlaşmanın yapılmaması durumunda, site yönetimine kiracının ödemediği aidatlar gecikme faizi ile birlikte ev sahibinden alınır.

Hıncal Uluç'tan Alkent site yönetimine uyarı!

Hıncal Uluç, Etiler Alkent'in site yönetimine sitem etti. Uluç, "Susmamı istiyorsanız, Alkent'i, İstanbul'un en güzel sitesini, üç kuruş hesaplar ve kişisel duygularınızı bir kenara bırakıp adam gibi yönetin!." dedi...

11 maddede kat maliklerini site yönetimine ilgisizliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat maliklerini site yönetimine ilgisizliği" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Hırsızlık faturası site yönetimine kesildi!

Site içerisinde yeterli güvenlik önlemi almayan site yönetimi hırsızlık mağduru vatandaşın zararını ödeyecek...

9 maddede site yönetimine malik müdahalesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetimine malik müdahalesi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

3 maddelik hakimin site yönetimine müdahalesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 3 maddelik hakimin site yönetimine müdahalesi " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

6 maddede site yönetimi toplantılarında oya katılım!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimi toplantılarında oya katılım' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 11 görev!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugünki yazısında site yöneticilerinin görevlerini kaleme aldı. İşte, Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 11 görev!

Site yöneticilerinin dikkat etmesi gereken 4 sorumluluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için bugünki yazısında site yönetimi ve yöneticilerin sorumluluklarını ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Doğru site yönetimi için 6 önemli faktör!

Emlakkulisi.com okurları için site yönetimi konusunu ele alan Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez bugünki yazısında doğru site yönetimini değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Türkiye'de site yönetim sektörü ortaya çıktı!

İnşaat sektöründeki gelişmeler, site tarzı yaşam, artan güvenlik ihtiyacı yeni bir sektör doğurdu. Çok bloklu toplu yapıların ortaya çıkması ve mevzuatların da baskısıyla Türkiye'de 'Site Yönetim' sektörü ortaya çıktı.

site yönetimine kiracı seçilebilir mi Haberi

site yönetimine kiracı seçilebilir mi

Kiracı site yöneticisi olabilir mi?

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atıyor. 


Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi?


Yönetim planında  yöneticilerin kat malikleri tarafından seçileceği maddesi konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Ancak böyle bir hüküm yönetim planında yer almıyorsa kiracı da yönetici olabiliyor.


Kat maliki kiracısına vekalet verdiği takdirde yönetici seçimi için aday olabiliyor.Yöneticinin atanması, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu alamasıyla oluyor.


Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici...