26 / 04 / 2024

Hırsızlık faturası site yönetimine kesildi!

Hırsızlık faturası site yönetimine kesildi!

Site içerisinde yeterli güvenlik önlemi almayan site yönetimi hırsızlık mağduru vatandaşın zararını ödeyecek...



İstanbul'da yaşanan ilginç hırsızlık olayı emsal bir karar alınmasına neden oldu. Alınan karar milyonları ilgilendiriyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, evine giren z hırsızın altınlarını çaldığı vatandaş şoka girdi. Ev sahibi olaydan site yönetimini ve sitenin güvenliğini sağlayan şirketi sorumlu tuttu. Bunun üzerine mağdur vatandaş, Bakırköy 1. Tüketici Mahkemesi'ne tazminat davası açtı.

Hırsızlık mağduru ev sahibi site yönetimi ve güvenlik şirketinden 51 bin 915 lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminat talep etti. Davalılar ise davanın reddini istedi.

Mahkeme tarafları dinedi ve maddi tazminat talebinin kabulüne, manevi tazminat isteğinin ise reddine karar verdi. Karar davalılar tarafından temyiz edildi.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, dava dosyasını yeniden inceledi ve emsal nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme kararının onandığı yüksek mahkemenin içtihat metninde, hırsızlık olayının yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasından kaynaklandığı hatırlatıldı. Emsal kararla birlikte, sitedeki dairelerden meydana gelen hırsızlık olaylarında gerekli tedbiri almayan yöneticiler sorumlu olacak.


Geri Dön