26 / 04 / 2024

Sitelerde aidata zam

Sitelerde aidata zam

Yüksek enflasyon oranları, vatandaşların ödedikleri site aidatlarında da karşısına çıktı. Site yönetimleri teker teker aidatlarda enflasyon zammı yapmaya başladı..

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Konut sitesi aidatlarına 'ara zam' şoku! Kira ve aidatlar eşit hale geldi! Bakanlık devreye girdi!

Asgari ücretin artmasıyla site yönetimleri 'ara zam' kararları almaya başladı. Bazı sitelerde kira ve aidat neredeyse aynı olurken, Bakanlık devreye girdi. İşte ayrıntılar...

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Konut sitelerinde toplantı yapılmadan aidata zam yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerde toplantı yapılmadan aidatlara zam yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Aidat toplamak için yeni yönetim planı şart mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İki parsel üzerine kurulu dört bloktan sitede daire aldım. Tüm site için yönetici ve denetçi seçildi. Yeni yönetim planı uygulanmadan aidata zam yapılıyor. Bunlar geçerli midir?' sorusunu yanıtladı.

Vadistanbul'da aidata yüzde 43 zam!

Yüksek enflasyon rakamlarını aşağıya çekmek için bütün markalar büyük çaba sarf ederken inşaat şirketleri bu durumu fırsata çevirmeye çalışıyor. Öyle ki Vadistanbul Site Yönetimi aidata tam yüzde 43 oranında zam yaptı...

Sitelerde aidata zam kapıda!

Yüksek enflasyon oranları, vatandaşların ödedikleri site aidatlarında da karşısına çıktı. Site yönetimleri teker teker aidatlarda enflasyon zammı yapmaya başladı..

Yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kira kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki bu ayki enflasyona göre yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Mesken kiralamalarında yapılacak zamlar dönemin ÜFE oranlarına bağlanırken; işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki mesken kiralamalarında kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Kira zam oranları Eylül 2014!

Kira bedelinde yapılacak zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Peki, Eylül ayında kira zam oranları ne kadar oldu? İşte kira zam oranları Eylül 2014...

Eylül ayında doğal gaza zam yok!

Doğalgazda zam söylentilerine yanıt geldi. Her ay olduğu gibi eylül ayında da doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. TRT'de yer haberde, doğalgaza eylül ayında da zam yapılmayacağı belirtildi.

Eylül'de doğalgaza zam yok!

Yıldız, partisinin il teşkilatı tarafından Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldız "Eylül'de doğalgaza zam yok" dedi...

Eylül ayında doğalgaza zam yok!

Yıldız, partisinin il teşkilatı tarafından Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yıldız "Eylül'de doğalgaza zam yok" dedi...

Sitelerde aidata zam Haberi

Sitelerde aidata zam

Gerek lüks konutlar olsun gerek halk tipi sosyal konutlar olsun alınan aylık aidat ücretleri hem maliklerin hem de kiracıların cebini yakıyor. Neredeyse kira bedelleri ile yarışır duruma gelen aidatlar şimdi de enflasyon zammı ile karşı karşıya.

Enflasyon oranlarının son aylardaki yükseliş seyri vatandaşların birçok alanda olduğu gibi aidatlarda da karşısına zam olarak çıktı. Site yönetimleri teker teker enflasyon zammı kararı almaya başladı. Yönetim kurulunda alınan zam kararları malik ve kiracılarına tebliğ edildi. Zam tebligatı ise site sakinlerini çıldırttı.

Her iki taraf da haklı

Sitelerde aidatları yükselten hizmetler temizlik, bahçıvan ve yönetimde çalışan personelin maaş ve sosyal güvenlik giderleri, ortak alan aydınlatması, ortak alan su gideri, ortak alan ısıtma ve soğutma, bahçeler, asansör, hidrofor, kazan daireleri ve jeneratörler giderleri ve güvenlik olarak sıralanıyor....