16 / 04 / 2024

sitelerde yönetim ve denetim kurulları

sitelerde yönetim ve denetim kurulları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde yönetim ve denetim kurulları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Etiler Yönetim Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Etiler Yönetim Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamit Mürşit Unat tarafından kuruldu.

Şehir Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehir Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Özgür tarafından kuruldu.

Colony Gayrimenkul Yönetim Ve İşletim Anonim Şirketi kuruldu!

Colony Gayrimenkul Yönetim Ve İşletim Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Özgün Tüzüner ve Mert Yiğit ortaklığında kuruldu.

Sunum Proje Yönetim Ve Danışmanlık İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Sunum Proje Yönetim Ve Danışmanlık İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Evren Bulamacı ve Onur Selek ortaklığında kuruldu.

Manga Lojistik İnşaat Metal Yönetim Ve Servis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Manga Lojistik İnşaat Metal Yönetim Ve Servis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Kocaman tarafından kuruldu.

Sbhl Engıneerıng Proje Yönetim Ve Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Sbhl Engıneerıng Proje Yönetim Ve Denetim Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 240 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Yılmaz, Osman Çalışkan ve Yunus Şentürk ortaklığında kuruldu.

Hm Ofis Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hm Ofis Gayrimenkul Yatırım Yönetim Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Maç tarafından kuruldu.

Mcf Yönetim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mcf Yönetim Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Arife Kırbıyık tarafından kuruldu.

Aks Profesyonel Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Profesyonel Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Didem Aksu tarafından kuruldu.

Hsf Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsf Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Sait Avşar tarafından kuruldu.

Prof İstanbul Site Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Prof İstanbul Site Tesis Yönetim Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Dursun tarafından kuruldu. 

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çoşkun Bülbül tarafından kuruldu.

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Muharrem Borlu tarafından kuruldu.

sitelerde yönetim ve denetim kurulları Haberi

sitelerde yönetim ve denetim kurulları


Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde yönetim ve denetim kurulları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...


Siteler kat maliklerinin aldıkları kararlara göre yönetilir. Kat malikleri bu yönetme işini atadıkları yönetim kurulları, denetimi de denetim kurulları üzerinden yaparlar. Yönetim ve denetim kurullarını arasındaki bazı farklar aşağıdaki gibidir:

1.Sitelerde yönetici/yönetim kurulları kanuni bir zorunluluk iken; denetici ancak yönetim planında tanımlanmışsa oluşturulur, oluşturulması kanuni bir zorunluluk değildir.

2.Yönetim kurulları malikler karşı aynen bir vekil gibi sorumlu iken, denetim kurullarının hiçbir sorumluluğu yoktur.

3.Yönetim kurulunun aleni-askılı duyurusu kanuni bir zorunlulukken, denetim kurullarının aleni-askılı duyurusu şart değildir.

4.Yöneticilerin kat maliki olması gerekmezken, deneticilerin kat maliki olması zorunludur ve malikliğini kaybeden denetici resen istifa etmiş sayılır.

5.Yönetim kurullarının maliklere karşı yılda asgari bir defa hesap verme...