24 / 04 / 2024

sivas Gökmedrese restorasyon

sivas Gökmedrese restorasyon

Sivas'taki Gökmedrese restorasyon çalışmalarının önemli bölümünün tamamlanmasının ardından 26 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı.

Tarihi Gökmedrese'nin restorasyonu devam ediyor!

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, restorasyonu devam eden Sivas'taki tarihi Gökmedrese'de çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

Gürbey Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürbey Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Emin Gürbey Sonugür tarafından kuruldu.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 20 günde 70 bin yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek, 20 günde gerçekleştirilen 120 seferde 70 bin yolcunun seyahat ettiğini dile getirdi. 

TOKİ Sivas Gürün 2023 projesinde son dakika! 206 yeni konut için tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sivas Gürün 2023 projesinde 206 yeni konut yer alacak. Söz konusu proje 28 Nisan 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

TOKİ Sivas Gürün’de 203 ucuz konut inşa edecek!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Sivas Gürün 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Sivas projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 8 soruda TOKİ Sivas Gürün 2022 ucuz konut projesinin detayları…

Ankara-Sivas YHT hattı TBMM gündeminde!

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının ne zaman işletmeye açılacağına ilişkin soru önergesi verildi. Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1.Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Vadi Evleri projesinin 1. Etap ihalesinin kazananı belli oldu. Emlak Konut GYO ve Güryapı Restorasyon arasında 725 milyon 61 bin TL'lik sözleşme imzalandı. 

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timber One Restorasyon Mimarlık İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Erişgin tarafından kuruldu.

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Tarakcı tarafından kuruldu.

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Gön Han'da restorasyon başladı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi 500 yıl geçmişi bulunan Gön Han'da restorasyon çalışmalarına başladı. 

sivas Gökmedrese restorasyon Haberi

sivas Gökmedrese restorasyon

Sivas'ta, Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271 yılında yaptırılan tarihi Gök Medrese, restorasyon çalışmalarının önemli bölümünün tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı. Adını üzerindeki gök mavisi renklerden alan ve "Mavi Medrese" olarak da bilinen 748 yıllık medresenin restorasyon çalışması Vakıflar Genel Müdürlüğünü tarafından başlatılmıştı.Çalışmaların büyük kısmı bitirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, açıklamasında restorasyon süreci hakkında bilgi verdi.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirten Karaca, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sivas'ı ziyaretleri sonucunda buranın halkın ziyaretine açılması noktasında Genel Müdürlüğümüzün talimatı oldu." dedi. 

Karaca, "Burayı ziyarete açtık ancak ufak tefek rötuşlarımız, çini tamiratlarımız devam ediyor. Genel Müdürlükten gelen heyetle müze çalışması için altyapı hazırlanıyor. Müze ama sosyal faaliyetleri de içeren, irfan ve huzur toplantılarının, seminerlerin de yapılabileceği odalar, diğer...