26 / 04 / 2024

sivriada imara açılma

sivriada imara açılma

Sol Gazetesi'nin haberine göre; Yassıada ile birlikte imara açılan Sivriada'da plan değişikliği askıya çıktı. Yassıada gibi adanın bütünü imara açılırken, dini tesis notuyla adada cami yapılabilecek...

Yassıada ve Sivriada'nın imara açılmaması için eylem yapıldı!

İstanbul'a bağlı Sivriada ve Yassıada'nm imara açılmasını binlerce kişi protesto etti. Yurttaşlar önce Sivriada'da toplanarak basın açıklaması yaptı; ardından teknelerle Yassıada'ya giderek bir forum düzenledi...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

Antalya Tünektepe imara açılıyor!

2,5 milyon hektar alanı kapsayan SİT kavramı değişti. SİT alanlarını imara açmayı amaçlayan çalışma kapsamında Tünektepe'nin de imara açılmasını öngören raporla Çeşme ve Tuz Gölü olmak üzere 1000'nün üzerindeki yerde eski SİT sınırları yeniden belirlendi..

Gaziantepli emlakçılar imara açılan bölgeleri gezdi!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde, yol açma ve alt yapı çalışmalarını inceledi.

Mehmet Özhaseki'den Yedikule Bostanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Yedikule'de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alanın imara açılma girişimine, "Bu müteahhitlerin bazıları şeytan" sözleriyle tepki gösterdi.

Gaziantep Şahinbey'de riskli alanlar imara açılıyor!

18 mahallede revizyon nazım imar planı değişikliğine CHP'liler ret oyu kullandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Buralar daha önce riskli alan ilan edildi. Şimdi tekrar imara açılmak isteniyor. Ya o karar yanlıştı, ya bugün alınan karar" dedi.

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Osmangazi mahallelerindeki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılmasında bir adım daha atıldı. Büyükşehir Meclisi’nde 1/1000’lik planlar da oybirliği ile kabul edildi.

Muş Bayraklı Tepe imara açılıyor!

Muş Belediyesi, Bayraklı Tepe'yi kentsel gelişim planı olarak imara açmak için zemin etüdü çalışması başlattı.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin parkı imara açıldı!

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisindeki park, plan değişikliği ile imara açılıyor. CHP'li Doğan: Plan yasalara aykırı ve rant uğruna yapıldı.

Şanlıurfa'daki tarım arazilerinin imara açıldığı iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'daki tarım arazilerinin imara açıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya iletti..

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.

Kuzey İstanbul projelerinin çevresi imara açılmamalı!

İstanbul 3. Havalimanı'nın 14 milyar dolarlık yatırımla diğer büyük projelerden ayrıştığı ifade edilen Makine Mühendisleri Odası’nın raporunda, özellikle Kuzey İstanbul projelerinin çevrelerinin alanı ilan edilerek, imara açılmasının önlenmesi istendi.

sivriada imara açılma Haberi

sivriada imara açılma

Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü'nde dün askıya çıkan Adalar ilçesine bağlı Sivriada'ya ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile adada daha önce kayalık ve iskele fonksiyonu olarak bırakılan bölümler de imara açıldı. 


Plan değişikliğiyle Yassıada'daki gibi dini tesis notu eklenen Sivriada'ya da cami yapılabilecek. İmara açılan adada, 0.20 emsal değeri verilirken, bu planla otel, kongre merkezi, kafe ve restaurant yapılması planlanıyor. 

İmara açılan Yassıada'da aynı plan değişikliği, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkmış, ada bütünüyle imara açılmıştı. Ayrıca 11 Özel İdaresi'nde Yassıada isminin "demokrasi ve özgürlük" adası olarak değiştirilmesi teklifi 11 Genel Meclisi'nden geçmişti. 


Sol...