25 / 04 / 2024

siyasi belirsizlik ekonomiyi nasıl etkiledi

siyasi belirsizlik ekonomiyi nasıl etkiledi

Maliye Bakanı Şimşek: "Bu sene Türk ekonomisine dair görünüm siyasi belirsizlikle gölgelendi ama uzun vadede yatırımları etkileyeceğini düşünmüyorum, daha iyimserim" dedi.

TMO'nun satış politikasındaki belirsizlik çiftçi etkiledi! Buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? 

Buğday alım fiyatı açıklanırken, TMO’nun satış politikası ile ilgili belirsizlik çiftçileri ve piyasaları olumsuz etkiliyor. Peki buğday, arpa, mısır hangi borsada bugün ne kadar oldu? İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi...

Belirsizlik sona erdi! İşte seçim sonrası borsada son durum!

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla 14 Mayıs -28 Mayıs arasında geçen dönem piyasalarda belirsizlik hakimken bu belirsizlik sona erdi. Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2,52 artışla 4.696,17 puandan başladı.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

Ekonomiyi bekleyen büyük tehlike ne? KKM hesapları dolara döndüğünde...

Kur Korumalı Mevduat sisteminin büyük bir hata ve ekonomik yük olduğunu belirten Prof.Dr. Şenol Başbuşçu, ekonomiyi bekleyen gizli tehlikeyi açıkladı.

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den siyasi partilere kira çağrısı!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında siyasi partilere kira çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına siyasi partilerle STK'lerden değerlendirme!

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, emekli amirallerin Kanal İstanbul bildirisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satışında belirsizlik!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün; China Merchants Expressway, CMU, Zheijiang Expressway, Jiangsu Expressway, Sichuan Expressway ve Anhui Expressway’e satış görüşmelerinde “belirsizlik” oluştu. 

Erdoğan Toprak: Kanal İstanbul siyasi çılgınlık!

Kanal İstanbul’u “siyasi çılgınlık” olarak niteleyen CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Gemileri kanaldan parayla geçişe zorlamak mümkün değil. Dövize endeksli 25-30 yıllık gelir garantisi tutturulamayacak. Milletin sırtından ödenecek” diye konuştu.

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

siyasi belirsizlik ekonomiyi nasıl etkiledi Haberi

siyasi belirsizlik ekonomiyi nasıl etkiledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ben bir Türk vatandaşıyım ama Kürt kökenliyim. Anne babası tek kelime okuma yazma bilmeyen, Türkçe bilmeyen bir aileyi düşünün. Ben bugün Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanıyım" dedi.


Şimşek, bu yıl "Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" temasıyla 6. kez düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS) ikinci gün açılışında konuştu.


Açılışta yaptığı sunumda Türkiye'nin uzun vadeli görünümüne değinen Şimşek, ülkede 2000'li yılların başından beri çok önemli reformları yapıldığını hatırlattı.


Şimşek, bu süreçte birçok makro sorunun kontrol edilebilir noktaya getirildiğini, birçoğunun da hızlı şekilde çözüldüğünü dile getirerek, 90'lı yılların sonunda Türkiye'nin makro resminde, çok yüksek bütçe açıkları ve sürdürülemez borç dinamiklerinin bulunduğunu, Türkiye'nin 90'lı yılların sonunda siyasi istikrarsızlık ve kötü yönetimle uçurumun eşiğine sık sık geldiğini söyledi.


Gelinen noktada, kamu maliyesinde...