23 / 04 / 2024

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi Jeep, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle fabrikasını resmen kapattı.



Fransız Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin ortaklığıyla kurulan otomobil devi Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, Jeep'in Çin'de bulunan tek fabrikasının kapatılacağını açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre ünlü otomobil üreticisi, Çin ile dünyanın geri kalanı arasında artan siyasi gerilimlerin çeşitli yaptırımlara yol açabileceği endişeleri nedeniyle Çin'de "varlık odaklı" bir strateji uygulanıyor.

Ancak Stellantis, karardan Çin Komünist Partisi'ne mensup yerel politikacıların artan müdahalelerini sorumlu tutuyor.

Ünlü araba markası resmen fabrikasını kapattı: Siyasi baskı var!

Stellantis CEO'su Carlos Tavares Bloomberg'e yaptığı açıklamada, "Son birkaç yıldır Çin'deki iş dünyasına giderek daha fazla siyasi müdahaleye maruz kalıyorız. Son dönemlerde dünyanın diğer bölgelerindeki diğer şirketlerde olduğu gibi çapraz yaptırımların kurbanı olmaktan çekiniyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen hafta şirket, devlete ait Guangzhou Automobile Group ile 12 yıllık üretim ortaklığını sonlandırdığını duyurmuştu. Tavares'in açıklamaları, bu kararı daha fazla bağlam kazandırdı.

JEEP FABRİKASININ KAPATILMASINDA GEREKÇELER


Geri Dön