26 / 04 / 2024

Siyasi belirsizlik yapı sektörünü etkiledi mi

Siyasi belirsizlik yapı sektörünü etkiledi mi

Yapı Fuarı Congresium ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı. Fuara katılan işletmeler Türkiye'deki siyasi belirsizliğin yapı sektörünü de olumsuz etkilediğini belirtti

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'ni kim yapacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Çevre konusu siyasi bir konu değildir, siyasi malzeme yapılacak bir konu değildir. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklaması ve almış olduğu karar kesinlikle talihsiz bir karardır" diye konuştu...

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Güçlü siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Türk insanının dinamizmi, iş dünyasının yatırım iştahı ve güçlü bir siyasi iradeyle 2023 hedefleri yolunda vites yükseltilecek." dedi. 

Zeki Celep: 15 Temmuz sonrası ekonomik ve siyasi istikrarı devam ettirdik!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Celep 15 Temmuz değerlendirmesinde bulundu. Celep, "15 Temmuz'un ardından bir yılı geride bıraktık. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir darbe girişiminin yaralarını hızla sardık. Milletçe el ele vererek, ekonomik büyüme ve siyasi istikrarı devam ettirdik." dedi.

Yeni konut projelerine Y-Z Kuşağı yön verecek!

İş stresi, ekonomik ve siyasi belirsizlik, hızlı yaşamayı gerektiren koşullar yaşam alanlarına da etki ediyor.Yeni projelere ise yaşam alanlarının sınırlandırılmasını istemeyen ‘Y-Z Kuşağı’ yön verecek.

Pana Yapı yurtdışında proje geliştirecek!

Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz, Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ekonomik atılımlar ve siyasi istikrarın bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi.

Vergi yapılandırmasına bankalardan sabotaj!

Vatandaşa nefes aldırmayı amaçlayan borç yapılandırma düzenlemesi, yasal boşluklar nedeniyle tıkandı. Faizdeki belirsizlik üzerine bankalar en yüksek oranı tercih ediyor. Birçok banka yapılandırmaya dahi yanaşmamaya başladı.

Batman Devlet Hastanesi nereye yapılacak?

Batman’da yapılması beklenen Devlet Hastanesi'nin inşa yeri ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Belediye Emekli TOKİ ve Kuyu Köyü istikametinde kendince daha uygun 3 farklı yer önerisinde bulundu.

Konut fiyatları düşmedikçe satış beklemek hayal olur!

Ülkenin mevcut koşullarında her zamanki kadar hızlı ve rahat konut veya ofis satışı yapmak mümkün değil. Faizler hala yüksek, dış siyasete ilişkin gerilim bitecek mi derken bir yandan da başbakanın istifasıyla zirveye çıkan bir iç siyasi belirsizlik var.

Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan 8. Cumhurbaşkanı Özal, Türkiye ekonomisi için kalıcı birçok projeye imza attı. Peki Turgut Özal döneminde hangi projeler yapıldı?

Hatay'da kaçak yapılaşmadan kimler rant sağlıyor?

Siyasi ve ekonomik rant aracına dönüşen kaçak yapılaşmanın, özellikle seçim dönemlerinde devam ettiğine işaret eden ve bu konuda bir Önerge veren, CHP Hatay Milletvekilileri, mevcut duruma ilişkin Meclis Araştırması istedi.

Sanayici sermayesini fabrika binası ve arsasına yatırıyor!

OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, OSB'deki firmaların yatırım yaparken ciddi risk aldıklarını söyledi. Yıldırım, yeni yatırımların döviz, faiz, siyasi belirsizlik gibi risklere karşın devlet tarafından koruma altına alınmasını istedi.

Siyasi belirsizlik yapı sektörünü etkiledi mi Haberi

Siyasi belirsizlik yapı sektörünü etkiledi mi

Yem Fuarcılık tarafından düzenlenen, Türk yapı sektörünün büyük organizasyonlarından biri olan Yapı Fuarı 28. kez ziyaretçileri ile buluştu. Fuar 9 milyar dolarlık inşaat malzemeleri pazarına sahip olan Orta Anadolu bölgesinin ve başkentin en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarda stant açan firmaların yetkilileri, siyasi belirsizliğin her sektörü etkilediği gibi yapı sektörünü de olumsuz bir çıkmaza sürüklediğini söyledi. 


EKONOMİYE KATKI VERECEK 

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer Türkiye ekonomisinin yükselen değeri yapı sektöründeki bu fuarın uluslararası boyutuna dikkat çekerek, "38. Yapı Fuarı İstanbul'un ardından Ekim ayında Ankara'da düzenlediğimiz dev buluşma ile sektörümüz adına büyük heyecan duyuyoruz. Yapı Fuarı YEM Fuarcılık'ın 37 yıllık tecrübesiyle birlikte her yıl başarı çıtasını daha da yükseltiyor. Sürekli büyüyen firmamız, bu yıl da hem katılımcılar hem de ziyaretçiler...