24 / 04 / 2024

Smyrna Agorası duvar

Smyrna Agorası duvar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kazı çalışmalarına büyük destek verdiği Smyrna Agorası’nın etrafını “özel tasarımlı” duvarlarla çevrelemeye hazırlanıyor. 3 metre yüksekliğindeki duvarın uzunluğu 810 metre olacak...

İzmir Antik Smyrna Agorası'na giriş binası inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Antik Smyrna Agorası'nın bilinirliğini ve turistik değerini artırmak üzere içinde emanet holü, mağaza ve bilet gişesi de bulunan ana giriş binasını inşa ediyor.

Smyrna Antik Kenti kazı çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

İzmir Agorası'nın gün yüzüne çıkarılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Smyrna Antik Kenti Kazı ekibi tarafından yürütülen kazılarda yüzde 50 seviyelerine gelindi..

Gölcük'te isinat duvarı çökünce 2 binada hasar meydana geldi!

Gölcük’te toprak kayması nedeniyle istinat duvarının çökmesi sonucu iki binada hasar oluştu. Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi Bağdat Sokak’taki 6 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü..

Kapı, pencere, duvar tadilatı için ruhsat istenmeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek.

Messi duvarı!

La Liga'da şampiyonluk mücadelesi veren Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi için Arjantin'de eşi benzeri görülmemiş bir duvar inşa edildi. Messi duvarının inşası iki gün sürdü. İşte detaylar...

İzmit'te istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Serdar Mahallesi Şehit İlyas Bayraktutar Sokak'ta bulunan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, son günlerde bölgedeki yağışların da etkisiyle çöktü. Belediye ekipleri, söz konusu sokakta çalışma başlattı.

Kocaeli'de istinat duvarı çöktü!

İzmit ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, yolu araç trafiğine kapatarak önlem aldı.

Zonguldak'ta çöken istinat duvarı mezarlara zarar verdi!

Zonguldak'ta çöken istinat duvarı mezarlara zarar verdi. Ereğli ilçesinde mezarlığın çevresindeki istinat duvarının bir bölümünün çökmesi sonucu 20 mezar zarar gördü. Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan konu ile ilgili açıklama yaptı.

Bursa'da temel kazısında komşu evin duvarı yıkıldı!

BURSA'nın Yıldırım İlçesi Akçağlayan Gül Sokak'ta iş makinesiyle temel kazısı yapan Adem Öksüz öğle saatlerinde işinin bitmesinin ardından inşaattan ayrıldı. İnşaatın yan binasında bulunan evin duvarı yıkıldı...

Ermenek'te istinat duvarı çöktü!

Ermenek'te istinat duvarı çöktü. Alınan bilgiye göre, madenin ana girişi olan desandre ile nefeslik arasında bulunan taş istinat duvarı, yağışlar nedeniyle topraktaki yumuşamaya bağlı olarak çöktü.

Duvar kağıdında kumaş etkisi!

Duvar kağıdında lüks yüzeyler ve farklı doku alternatifleri sunan HannaHome’un temsilcisi olduğuRasch Textil, kumaş trendlerinden ilham alan yeni duvar kağıdı koleksiyonu ‘Comtesse’ ile özel dokuları yaşam alanlarına taşıyor.

Mersin'de istinat duvarı yıkıldı!

Anamur'a bağlı ören Beldesi'nde Toplu Konut Idaresi'nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 4 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda olan istinat duvarı, park halindeki taşıtların üzerine devrildi.

Telefonunuzla duvarınızı boyayın!

Filli Boya’nın geliştirdiği “ Mimar Benim” uygulaması, duvarını boyamak isteyenlere telefon ekranı üzerinden çeşitli renk alternatifleri sunuyor. Android ve iOS için geliştirilen uygulama ücretsiz.

Smyrna Agorası duvar Haberi

Smyrna Agorası duvar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Smyrna Agorası Ören Yeri Güvenlik Duvarı” projesi, İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Proje, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları neticesinde yüksek kullanım yoğunluğuna sahip İkiçeşmelik Caddesi ile bütünleşen tarihi Agora’nın güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlandı. 


Agora’nın arkeolojik zenginliğini gözler önüne serecek şekilde tasarlanan koruma duvarı, hem kentlilerin hem de ziyaretçilerin dinlenmelerine imkan veren oturma alanlarına da sahip olacak. Uygulama alanın 1. derece arkeolojik sit alanı olması nedeniyle, projede kazı gerektiren imalatın mümkün olduğunca az tutulacak ve duvar yerden yükseltilerek zeminden bağımsız bir etki yaratılacak. 3 metre uzunluğundaki duvar yaklaşık 810 metre uzunluğunda olacak.


Agora’nın en büyük sponsoru Büyükşehir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk kamulaştırmalarına 1997...