29 / 03 / 2024

SOCAR Türkiye vadistanbula mı taşınacak

SOCAR Türkiye vadistanbula mı taşınacak

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığı ile oluşturulan projeden 19 bin metrekarelik bir bloğu 75 milyon dolara satın alan şirket, 2016 Mart'ta teslim alacağı bloğa bünyesindeki tüm şirketleri taşıyacak.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine ortak oldu!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

SOCAR Türkiye, Petkim hissesi satacak!

SOCAR Türkiye, Petkim'de sahip olduğu payların bir kısmının satışını yapmak üzere Borsa İstanbul'a müracaat edileceğini duyurdu.

Socar Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırdı!

Toplam 20 milyar dolarlık Azeri sermayesini Türkiye’ye getiren Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz “Petkim olmasaydı, Star Rafinerisi; rafineri olamasaydı TANAP gerçekleşemezdi. Türkiye’nin en babayiğit şirketiyiz” dedi.

Socar'ın Türkiye'de 20 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor!

Türkiye’nin petrokimya sektöründe tek hammadde üreticisi Petkim, 50’nci yılını İzmir’de düzenlediği törenlerle kutladı. ‘İki devlet tek millet’ sloganıyla gerçekleşen kutlamalar öncesi Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz konuştu..

Türkiye Azerbaycan'dan 30 milyar metreküp doğalgaz aldı!

Türkiye Azerbaycan'dan 30 milyar metreküp doğalgaz aldı. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi ( SOCAR ) Başkan Yardımcısı Yusifzade: "Türkiye'ye bugüne kadar 30 milyar metreküp doğalgaz sattık" dedi.

Kenan Yavuz: Türkiye’ye 4 Petkim daha lazım!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, İzmir Aliağa’daki Petkim Yarımadası’nda devam eden rafineri, liman ve yenileme yatırımlarını enerji gazetecilerine yerinde anlattı. Yavuz, “Türkiye’nin dört Petkim’e daha ihtiyacı var” dedi

Kenan Yavuz, Socar Türkiye’nin yatırım planlarını açıkladı!

enan Yavuz, kendilerine 2018’e kadar ‘Türkiye’nin ilk 3 sanayi şirketi arasında yer alma’ hedefi belirlediklerini, ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, “Neden birincilik değil?” diyerek önlerine ‘liderlik’ hedefi koyduğunu söyledi.

SOCAR Türkiye vadistanbula mı taşınacak Haberi

SOCAR Türkiye vadistanbula mı taşınacak


SOCAR Türkiye, merkezini Vadiistanbul'a taşıyacak Azerbaycanlı enerji şirketi SOCAR'm Türkiye merkezi, Vadiistanbul Bulvar'a taşınıyor. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığı ile oluşturulan projeden 19 bin metrekarelik bir bloğu 75 milyon dolara satın alan şirket, 2016 Mart'ta teslim alacağı bloğa bünyesindeki tüm şirketleri taşıyacak. Satınalmanın imza töreninde konuşan SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Türkiye'nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcıları arasında yer aldıklarını belirterek 2018 sonuna kadar 20 milyar dolar olarak öngörülen yatırımı yönettiklerini anlattı. SOCAR'm Aliağa'daki 5,6 milyar dolarlık yeni rafineri, liman ve nafta tesisi yatırımları sürüyor. 2018 yılında tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı'nın 2015'te hizmete açılacağını anlatan Yavuz, 2017 Mart'ta ise Kars'ta Tanap Projesi'nin temel atma törenini cumhurbaşkanının katılımı ile atacaklarım söyledi. Böylesine büyük projeleri...