18 / 04 / 2024

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;



SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz piyasalarda panik gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, "Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz. İlk günlerdeki karamsar tablonun kısa sürede dağılacağına inanıyoruz" dedi.



Milletvekili seçimleri sonrası piyasa yapısını ve Petkim'in hisse satışı iptalini değerlendiren Yavuz, seçimin ardından yaşanan borsadaki hızlı düşüşü beklemediklerini söyledi.


Yavuz, Petkim'de yatırımcılarına destek olmak amacıyla aldıkları hisselerin bir kısmını satmayı planladıklarını fakat borsadaki düşüş sebebiyle satışı yeniden planlayacaklarını dile getirdi.Türkiye'de yürüttükleri tüm projelerin 2018-2019'da realize olacağını vurgulayan Yavuz, "Bu kapsamda operasyona geçen güçlü şirketlerimizi borsa yolu ile halka açacağız" ifadesini kullandı.



Ekonomi piyasalarında dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğuna dikkati çeken Yavuz, "SOCAR olarak, Türkiye'nin geleceğine olan güvenimizde hiçbir şekilde en ufak bir kuşkumuz söz konusu değildir. Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz. Biz, ilk günlerdeki karamsar tablonun kısa sürede dağılacağına ve Türkiye'nin bir erken seçim ihtiyacı olmadan çözüm üreteceğine inanıyoruz" diye konuştu.


İlk günkü açıklamaların birkaç gün içinde yumuşayacağına inandığını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:


"Sakin olmamız, paniğe kapılmamamız lazım. Panik gerektirecek bir durum yok. Dünkü ve bugünkü ekonomik dengeler aynı. Bizim beklentimiz, Türkiye'nin siyasi istikrarını sürdürmesi için koalisyon dahil bir yönetim alternatifi üretmesidir. Ancak bu sürecin hızla sonlandırılması gerekiyor. Bugün ortaya çıkan tablo ile birlikte partilerin birbirleriyle ilgili angajmanları ekonomi piyasalarındaki tereddütleri artırmaya yönelik olmamalıdır. Ekonomideki istikrarı kaybetmememiz lazım. Burada kazanımlarımızı sekteye uğratacak, seçim öncesi paradigmaları devam ettirmek yerine, daha sağduyulu bir yaklaşım ihtiyacı ortaya çıkıyor."



Dünya


Geri Dön