20 / 04 / 2024

SOCAR Türkiye, merkezini Vadiistanbul'a taşıyacak!

SOCAR Türkiye, merkezini Vadiistanbul'a taşıyacak!

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığı ile oluşturulan projeden 19 bin metrekarelik bir bloğu 75 milyon dolara satın alan şirket, 2016 Mart'ta teslim alacağı bloğa bünyesindeki tüm şirketleri taşıyacak.




SOCAR Türkiye, merkezini Vadiistanbul'a taşıyacak Azerbaycanlı enerji şirketi SOCAR'm Türkiye merkezi, Vadiistanbul Bulvar'a taşınıyor. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığı ile oluşturulan projeden 19 bin metrekarelik bir bloğu 75 milyon dolara satın alan şirket, 2016 Mart'ta teslim alacağı bloğa bünyesindeki tüm şirketleri taşıyacak. Satınalmanın imza töreninde konuşan SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, Türkiye'nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcıları arasında yer aldıklarını belirterek 2018 sonuna kadar 20 milyar dolar olarak öngörülen yatırımı yönettiklerini anlattı. SOCAR'm Aliağa'daki 5,6 milyar dolarlık yeni rafineri, liman ve nafta tesisi yatırımları sürüyor. 2018 yılında tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı'nın 2015'te hizmete açılacağını anlatan Yavuz, 2017 Mart'ta ise Kars'ta Tanap Projesi'nin temel atma törenini cumhurbaşkanının katılımı ile atacaklarım söyledi. Böylesine büyük projeleri büyük ortaklar ile gerçekleştirdiklerini dile getiren Kenan Yavuz, muhataplarına kendilerini mahcup etmeyecek bir merkeze ihtiyaçları olduğunu, bu arayış sonucunda da Vadiistanbul'da karar kıldıklarını söyledi. Yavuz, "Lokasyonu ve çevreci kimliği, Bulvar'dayatırım yapmamızda önemli etkenlerden. Sosyal hayatın hareketliliği, canhlığı ve çeşitliliği hem çalışanlar hem de konuklarımız için motivasyon aracı olacaktır" dedi. 

Vadiistanbul Bulvar'da 382 milyon dolarlık ofis satıldı Belgrad Ormanı'nm bitişiğinde konumlandırılan ve içinden 2.4 km boyunca Sadabad Deresi'nin geçtiği Vadistanbul'da; konut etapları, ofis blokları ve AVM'yle birlikte toplam 35 bin kişilik bir nüfus bulunacak. Vadistanbul Bulvar'ın 95 bin metrekarelik ofis alam satüdı. Ofislerin yüzde 52'si yerli ve yabancı firmalar tarafından sahiplerini bulurken, toplam satış rakamı da 382 milyon dolara ulaştı. AVM'nin Vadistanbul Bulvar'da ofislerin metrekaresi ortalama 4 bin dolardan alıcı buluyor. Bulvar etabının teslim tarihi ise Haziran 2016 olarak planlanıyor. AVM 'nin uluslararası pazarlamasını Jones Lang LaSalle (JLL) yürütüyor. Hemen teslim olarak satışa sunulan son daireler 610 bin TL 'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. VadistanbuTun konut ve ofislerden oluşan 3. etabında ise inşa çalışmaları Mart ayında başlayacak. 



Dünya


Geri Dön