24 / 04 / 2024

Soma maden kazasının fezlekesi

Soma maden kazasının fezlekesi

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Erzincan İliç'teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgeleri iptal edildi!

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda Anagold Madencilik'e ait altın madeninin izinleri iptal edildiği açıklandı.

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

Altın ve dolarda şok tahmin! Biri çakılacak, diğeri uçacak!

Altın fiyatlarında geçtiğimiz cuma günü yaşanan şok düşüş, yatırımcıyı oldukça endişelendirdi. Peki altındaki bu düşüş yeni haftada da devam eder mi, bu değerli maden düşüşünü sürdürür mü? İşte bununla ilgili uzmanlardan çok çarpıcı yeni tahminler geldi.

Apple Watch’un “Düşme Algılama” özelliği trafik kazasını algıladı!

Kaza geçiren sürücü yaşadıklarını twitter’da paylaşarak, kazanın ardından Apple Watch’un aktif hale geçtiğini belirti ve Apple’a teşekkür etti

Antalya Kumluca'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık maden ocağı!

Kumluca İcra Dairesi, Antalya ili Kumluca İlçesi Belen Köyü'nde bulunan maden ocağını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli  8 milyon 698 bin 722 TL olarak belirlendi. 

Mina Başaran'ın öldüğü jetin nihai raporu ortaya çıktı!

İran'da geçtiğimiz yıl yaşanan iş jeti kazasının ardından Mina Başaran ile 7 arkadaşının da aralarında olduğu 11 kişi yaşamını yitirdi. Daha önce kazanın ön raporu açıklanırken nihai raporu da ortaya çıktı.

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 2021'de açılıyor! 

Geçen hafta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasının ardından, havalimanındaki ikinci pistin neden hala açılmadığı gündeme gelmişti. Sabiha Gökçen'in ikinci pisti Mart 2021'de açılacak...

Babel Maden Denizcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Babel Maden Denizcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Levent Bürtek tarafından kuruldu. 

Cengiz Holding, Kaz Dağı'nda maden satın aldı!

Cengiz Holding Kaz Dağı'nın Halilağaköyü yakınlarında Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’a ait altın bakır madenini 55 milyon dolara satın aldı. 

Bu yıl 2 bin 19 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl 2 bin 19 maden sahasını ihale edecek. İlk çeyrekte 419 sahayı ihale eden MAPEG, 1 Temmuz’da ise 60 ilde 500 maden sahası için ihaleye başlayacak.

Mina Başaran'ın öldüğü jetin pilotu Beril Gebeş'ten 15 aydır haber yok!    

İran'da geçtiğimiz yıl yaşanan iş jeti kazasının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen kaptan pilot Beril Gebeş'in cansız bedeni hala bulunamadı...

Mina Başaran'ın öldüğü jetin pilotundan 13 aydır haber yok!

İran'da 2018 yılının Mart ayında meydana gelen 11 kişinin hayatını kaybettiği iş jeti kazasının üzerinden 13 ay geçti. Ancak kayıp kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi hala bulunamadı.

Soma maden kazasının fezlekesi Haberi

Soma maden kazasının fezlekesi

Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekede, tutuklu 8 şüpheli hakkında "eksiklikleri görmezden gelip üretimi durdurmayarak işçilerin hayatlarını tehlikeye attıkları ve ne pahasına olursa olsun iş yerinin faaliyetlerinin kesintisiz devam ettirdikleri" gerekçesiyle 301 kez "olası kastla adam öldürme", 161 kez de "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan cezalandırılmaları görüşüne yer verildi. 


Soma'daki maden faciasına ilişkin yürütülen soruşturmada, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli cumhuriyet savcıları Adem Aktaş ve Gökhan Şahin tarafından hazırlanarak, suçun niteliği itibariyle 31 Ekim 2014 tarihiyle iddianame tanzim edilmesi için Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği fezleke, olayla ilgili yapılan hukuki değerlendirmeleri ortaya koydu. 


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, olayda ölen 301 ölen işçi ile ile olay sırasında madende olan ve yaralı olarak kurtulan 161 mağdur müşteki,...