25 / 04 / 2024

Soma RES imar planı

Soma RES imar planı

“Soma Rüzgar Enerjisi Santrali”ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi 24 Nisan'da askıdan inecek...

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

Manisa Soma'da yapılaşma durduruldu!

Manisa Soma'nın revizyon imar planı Belediye Meclis Toplantısı'nda iptal edildi. Bölgede inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izni verme işlemleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Urla RES projesinde yeni dava!

İzmir’in Urla İlçesi’nde, yürütülen RES projesi için verilen ÇED kararlarını iptal ettiren çevreciler, Bakanlığın değiştirdiği nazım imar planının iptali için de yeni hukuk mücadalesi başlattı.

Soma Yavuz Sultan Selim Caddesi imara uygun hale getirilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde hummalı bir çalışma başlattı. Gençoğlu, caddeyi imar planına uygun hale getireceklerini söyledi.

Lisanssız RES'ler için imar izni istenmeyecek!

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

Soma RES imar planı Haberi

Soma RES imar planı


Manisa Kırkağaç İlçesi’nde 4 adet türbin (2 MW*4=8 MW ilave) ve santral içi yollar için hazırlanan (toplamda 123 adet türbin, 148,1MW) “Soma Rüzgar Enerjisi Santrali”ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi, gerekli düzeltmeler yapılmak, plan notları eklenmek suretiyle bakanlık tarafından onaylandı.


Onaylanan İlave Nazım İmar Planı ve İlave Uygulama İmar Planı 24 Mart 2015 tarihinde askıya çıkarıldı. İmar planı 24 Nisan 2015 tarihinde askıdan inecek.




1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı için tıklayınız


1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı 1 için tıklayınız


1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı 2 için tıklayınız


1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı 3 için tıklayınız