23 / 04 / 2024

soner keleş sözleşmeden cayma

soner keleş sözleşmeden cayma

Yeni Tüketici Yasası’nda yer alan “Müşteri teslime kadar hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönebilir” maddesi müteahhitleri tedirgin etti. Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş, bu bizleri iflasa sürükler dedi…

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılır mı? Sözleşmeden ne kadar sonra kiracı çıkarılır?

Kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme durumlarıdır. Genelde senelik imzalanan sözleşmelerin bitiminde kiracıların hemen çıkarılıp çıkarılmaması merak ediliyor. Bu konuda yasal düzenlemelere göre belirli kurallar uygulandığı için sorunun yanıtları farklıdır.

Samsun İlkadım Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan Samsun İlkadım Şehirlerarası Otobüs Terminali‘nin kira sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasına, kira bedelinin değişmeden aylık 500 bin TL olarak devam ettirilmesine karar verildi. 

Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin kira sözleşmesi 1 yıl daha uzatıldı!

Avrasya GYO'nun aktifinde kayıtlı bulunan Samsun Havza Şehirlerarası Otobüs Terminali ‘nin kira sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılmasına, kira bedelinin değişmeden aylık 63 milyon 559 bin TL olarak devam ettirilmesine karar verildi. 

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası artmalı!

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Ön ödemeli konut satışında 24 aya kadar sözleşmeden dönülebiliyor!

Tüketici, ön ödemeli konut satışında sözleşme tarihinden itibaren 24 aya kadar herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden dönebilecek.

Ön ödemeli konut satışında sözleşmeden vazgeçebilirsiniz!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, ön ödemeli konut satışında alıcıyı uyardı. Madenli, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden vazgeçebileceğini hatırlattı.

Konut alımlarında sözleşmeden dönme hakkı yeniden düzenlendi!

Konut alımlarında sözleşmeden dönme hakkı yeniden düzenlendi. Önceden ev teslimine kadar olan süre, 24 ay ile sınırlandırıldı. Ödenecek ceza süreye göre yüzde 2 ile 8 arasında değişecek.

Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Kiracılar, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kiracı sözleşmeden önce çıkabilir mi? Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Konut kredisi sözleşmesi şartları!

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmeden önce kredi kuruluşunun ön bilgilendirme formu vermesi zorunlu oluyor. İşte konut kredisi sözleşmesi şartları..

Maketten konut satış sözleşmesinin feshi!

Maketten konut satış sözleşmesinin, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı bulunuyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesinin feshi!

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015!

Konut kredisi kullanan tüketiye sözleşmeden önce bilgi formu veriliyor. Bu formun şekil şartına uygun olması ve bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği neleri içeriyor?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın, konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği Resmi gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, finansmanın koşullarını içeren bilgi formu, sözleşmeden önce tüketiciye verilecek.

Konut satış sözleşmesinden dönme hakkı!

Konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicinin sahip olduğu haklar arasında sözleşmeden dönme hakkı da yer alıyor. Peki, konut satış sözleşmesinden dönme hakkı nasıl kullanılır? Ne zaman kullanılabilir?

soner keleş sözleşmeden cayma Haberi

soner keleş sözleşmeden cayma

6 ay sonra yürürlüğe girecek olan Yeni Tüketici Yasası’nda tüketiciye  “Teslime kadar hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı” tanıyor. İşte bu madde proje geliştiricileri tedirgin ediyor. Nedenine gelmeden önce yeni yasaya biraz değinelim. 


Yeni tüketici yasasına göre tüketici hiçbir gerekçe göstermeden devir veya teslim tarihine kadar sözleşmeden dönebiliyor. Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masrafları ile sözleşme bedelinin yüzde 2’sine kadar tazminatın ödenmesini isteyebiliyor. 


Altından kalkamayız

Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş bu madde uygulamaya girerse bizleri iflasa sürükler diyor. Bunun tüm meteahhitleri çok zor durama sokacağının altını çizen Keleş, “Müşteri en ufak bir kriz söylentisinde kendini güvene almak için parasını geri ister. Böyle bir durumda hiçbir...