19 / 04 / 2024

Soner Keleş: Yeni Tüketici Yasası iflasa sürükler!

Soner Keleş: Yeni Tüketici Yasası iflasa sürükler!

Yeni Tüketici Yasası’nda yer alan “Müşteri teslime kadar hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönebilir” maddesi müteahhitleri tedirgin etti. Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş, bu bizleri iflasa sürükler dedi…



6 ay sonra yürürlüğe girecek olan Yeni Tüketici Yasası’nda tüketiciye  “Teslime kadar hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı” tanıyor. İşte bu madde proje geliştiricileri tedirgin ediyor. Nedenine gelmeden önce yeni yasaya biraz değinelim. 


Yeni tüketici yasasına göre tüketici hiçbir gerekçe göstermeden devir veya teslim tarihine kadar sözleşmeden dönebiliyor. Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masrafları ile sözleşme bedelinin yüzde 2’sine kadar tazminatın ödenmesini isteyebiliyor. 


Altından kalkamayız

Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Keleş bu madde uygulamaya girerse bizleri iflasa sürükler diyor. Bunun tüm meteahhitleri çok zor durama sokacağının altını çizen Keleş, “Müşteri en ufak bir kriz söylentisinde kendini güvene almak için parasını geri ister. Böyle bir durumda hiçbir müteahhit bunun altından kalkamaz. İflaslar olur, taşeronlar da sıkıntı yaşar” dedi.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön