19 / 04 / 2024

Sosyal Finans Zirvesi

Sosyal Finans Zirvesi

Türkiye’de 24 milyon ailenin yarısı, ev alma hayalini hayata geçiremiyor. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi , faizsiz konut edindirme sisteminin çözüm olacağını belirtti.

Sosyal Finans Zirvesi yarın!

Birevim Sosyal Finans Zirvesi yarın saat 10:00'da The Ritz-Carlton İstanbul, Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Flaş.. Flaş Özgür Demirtaş 'yazık' diyerek uyardı! Sosyal medya bu haber ile çalkalandı

Finans alanında başarılı tahminleri ile gündemden düşmeyen ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, dolar ve borsayı değerlendirdi. 'Tek kelime ile yazık' açıklamasını yapan Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı sosyal medyayı salladı.

Sosyal Finans Zirvesi'nde neler konuşuldu?

Birevim’in öncülük ettiği ve bünyesinde, “Birtep”, “Çözüm Tasarrufu”, “Hefiad” gibi firma ve kurumların ve birçok akademisyenin bulunduğu, “Tasarruf Finans Platformu”; dünyanın ilk “Sosyal Finans Zirvesi” gerçekleşti...

Sosyal Finans Zirvesi yarın!

Birevim Sosyal Finans Zirvesi yarın saat 10:00'da The Ritz-Carlton İstanbul, Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Hamdi Akın: Yap-işlet-devret modeli finansman modelidir!

CEO Club Banka Dışı Finans Zirvesi'nde konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yap-işlet-devret modelinin günümüzde yanlış anlaşıldığını, finansman modeli olduğunu ifade etti....

Murat Kurum: İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatını hızlandırdık!

Sabah Gazetesi tarafından ikincisi düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'de konuşan Çevre Bakanı Kurum, "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ni 2021 sonunda tamamlayacağız" diye konuştu...

9. İstanbul Finans Zirvesi 2 gün sürecek!

Hem ulusal hem de küresel çok önemli gelişmelerin ve hızla yaşandığı bir dönemde gerçekleşecek olan 9. İstanbul Finans Zirvesi pek çok önemli konuğa ev sahipliği yapacak...  

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi düzenlendi!

GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği 2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi  Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İnşaat sektörü geçmişi, bugünü ve geleceğiyle kapsamlı bir şekilde irdelendi. 

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek!

Maliye Bakanı Ağbal 8. İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS 2017) konuşma yaptı. Bakan Ağbal, "Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek " dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye konferansına katıldı. Ağbal, İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi yapmayı istediklerini söyledi.

8. İstanbul Finans Zirvesi 27-28 Eylül'de!

Bu sene 8. Kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi (IFS 2017) finansal teknolojiler ve risk yönetimini ele alacak. IFS’17, 27-28 Eylül tarihlerinde Hilton Bomonti Otel’de düzenlenecek.

Konut projeleri Borsa İstanbul'da satılsın!

CEO Club Finans Zirvesi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, konut projelerinin Körfez'den Balkanlar'a kadar menkul kıymet olarak satılmasını istediklerini belirtti. Karadağ, Türkiye'deki bankacılık sisteminin sağlam olduğunu belirtti.

Sosyal Finans Zirvesi Haberi

Sosyal Finans Zirvesi

Konvansiyonel bankacılık ile katılım bankacılığına ulaşamayan dar gelirli kesimler için faizsiz konut ve araç edindirme sistemi, son yıllarda önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Türkiye’de ekonomik büyüklüğü 25 milyar liraya ulaşan faizsiz konut ve araç edindirme sistemi ‘Sosyal Finans Zirvesi’nde masaya yatırıldı.

Türkiye Gazetesi'nden Önder Çelik'in haberine göre; zirve öncesi konuşan Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi; sosyal finansın, mevcut finansal kaynaklara neredeyse hiç erişemeyen alt ve orta gelir gruplarının ve bu kaynaklara erişebilse dahi maliyetine katlanmak istemeyen orta ve üst gelir gruplarının, beraber tasarruf ederek ekonomik sisteme dâhil olmasını sağladığından bahsetti. Zirveyi, Tasarruf Finans Platformu olarak düzenlediklerini kaydeden Çiftçi “Sosyal finans; pazarı büyüten, sistem dışında kalan büyük bir kesimi tekrar ekonomiye kazandıran bir sistem. İnsan merkezli finansın özündeki...