26 / 04 / 2024

Murat Kurum: İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatını hızlandırdık!

Murat Kurum: İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatını hızlandırdık!

Sabah Gazetesi tarafından ikincisi düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'de konuşan Çevre Bakanı Kurum, "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ni 2021 sonunda tamamlayacağız" diye konuştu...



İnşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ni 2021 sonunda tamamlayacağız" dedi.   

Bakan Kurum, "Türkiye’nin onlarca marka şehirle ‘Şehirler Süper Ligi’nde yer alması gerekiyor. Türkiye, şehirleriyle bu yeni dünya oyununda, oyun kurucu olarak yerini almalıdır" diye konuştu. 

Kurum, "Türkiye Mekansal Strateji Planı’nı ortaya koyuyoruz, 2020 içerisinde bu planı tamamlayacağız. İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurum, "Yakın Avrupa’yı ve OrtaDoğu’yu da ilgilendiren İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin inşaatını hızlandırdık ve 2021 sonu itibarıyla da tamamlamak istiyoruz" dedi.

Murat Kurum: İstanbul Finans Merkezi nin inşaatını hızlandırdık!

‘SOSYAL KONUT’ BÜYÜYECEK

AK Parti Grup Toplantısı öncesi de Akşam'dan Yelde Gökdağ'ın sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı; "Kentsel dönüşüm hızlandı. Sosyal konutla ilgili bir hamlemiz var. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın desteğiyle daha da büyütme projemiz var. Bunları yaptığımızda büyük bir dönüşüm projesi olacak"

Alt ve orta gelirli vatandaşa müjde: Yılda 150 bin konut!

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!
 


Geri Dön