23 / 04 / 2024

sosyal medya düzenlemesi

sosyal medya düzenlemesi

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Çin aracılığı ile 1,4 milyon sosyal medya gönderisi silindi! İşte nedeni

Çin'in siber uzay düzenleyicisi, diğer "belirgin sorunların" yanı sıra yanlış bilgilendirme, yasadışı vurgunculuk ve devlet görevlilerinin kimliğine bürünme iddialarına yönelik iki aylık bir soruşturmanın ardından 1,4 milyon sosyal medya gönderisinin silindiğini söyledi.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

BTK'dan sosyal medya platformlarına ilişkin çok konuşulacak düzenleme!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Twitter, Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına ilişkin ayrıntılı düzenlemeler getirdi. Buna göre kullanıcı bilgileri Türkiye'de barındırılmak ve ihtiyaç hissedildiği takdirde savcıya verilmek zorunda olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Peki, EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte detaylar...

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

İnstagramın kurucularından yeni sosyal medya platformu! Fakat bilinenin dışında paylaşımlar olacak

Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger yeni bir sosyal medya uygulaması başlatıyorlar,ancak ilk odak noktası sosyal unsurların aksine özellikle içerik üzerinde olacak. En azından ilk aşamalarında.

Yüzbinler sevince boğulacak! Beklenen haber geldi! EYT düzenlemesi Meclis’te!

EYT’lilerin beklediği haber nihayet geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde imzaya açıldı. EYT düzenlemesinin imzalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Araştırma görevlilerine müjdeli haber! Kadro düzenlemesi Meclis’te!

Araştırma görevlileriyle ilgili beklenen haber geldi. 50/d'li araştırma görevlilerine kadro düzenlemesi Meclis’e gönderildi. YÖK'ten yapılan açıklamada, 50/d'li araştırma görevlilerinin 33/a kapsamına alınması çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

sosyal medya düzenlemesi Haberi

sosyal medya düzenlemesi

 'Yalan haberle mücadele' ve 'Dezenformasyonu engellemek' gerekçesiyle yapılan sosyal medya düzenlemesinde 60 maddelik taslak hazırlandığı öğrenildi.  AK Parti; yeni sosyal medya düzenlemesi için Almanya, Fransa, Singapur, Rusya ve Avustralya'da bu konuda yapılan düzenlemeleri inceledi. 2007'de yasalaşan "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yolla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkındaki 5651 sayılı yasa ve geçen yıl Temmuz yasalaşan sosyal medya ağlarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren düzenleme yapılırken de büyük ölçüde Almanya'dan esinlenilmişti.

SOSYAL MEDYADA YALAN HABER YAPAN VE YAYANA CEZAİ YAPTIRIM

Taslak metnin ana unsuru "yalan haber" ve "dezenformasyonla mücadele." Düzenleme ile özel hayatın dokunulmazlığına ve kişisel verilerin korunmasına yönelik maddelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

Yalan haber tanımlamasının da yapıldığı düzenlemeyle, sosyal medyada yalan ve yanıltıcı haberleri yayanlara cezai yaptırım uygulanması söz konusu...