29 / 03 / 2024

sözleşmelerde damga vergisi ödemesi

sözleşmelerde damga vergisi ödemesi

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak maaş zammını öğrenmek için 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Görüşmelerde, maaş zammının yanında sosyal haklar ve çalışma şartları da masaya yatırılıyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin maaşlarından kesilmeyecek olan vergi istisnasını örnekler ile açıkladı.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Memura ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammı!

Bu sene hem memurlar hem de memur emeklilerinin yüzü gülecek. Toplu sözleşme görüşmelerinde hem zam oranları hem de sosyal haklarla ilgili görüşmelerde bulunulacak.

Depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki kira damga vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte depozitolu kira damga vergisi hesaplama 2021...

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki kira sözleşmesi damga vergisi 2019 ne kadar? İşte kira sözleşmesi damga vergisi 2021 oranları...

Müteahhit ve arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV ayrıntısı!

Müteahhitler gerçek kişi veya kurumların arsalarını kat, daire veya işyeri karşılığında aralarında eser sözleşmesi düzenleyerek inşaat yapıyor. Peki müteahhitle arsa sahibi arasındaki sözleşmelerde KDV dahil mi hariç mi? İşte detaylar...

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Dövizle kira sözleşmesi yasağıyla ilgili önemli uyarı!

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

sözleşmelerde damga vergisi ödemesi Haberi

sözleşmelerde damga vergisi ödemesi


Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'na göre Türk parasına uyarlanacak sözleşmelere ilişkin damga vergisi uygulaması hakkında sirküler yayınlandı. Bu kapsamda, Türk lirasına çevrilen döviz cinsinden sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceği açıklandı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, döviz cinsinden sözleşmelerin Türk lirası olarak yeniden belirlenmesine ilişkin kağıtlarda, Türk lirası toplam bedelin, döviz cinsi bedel ile değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi halinde, ayrıca damga vergisi aranmayacak. 

Buna göre, sözleşmelerin taraf, süre uzatımı, yeni iş ilavesi gibi diğer maddelerinde bir değişiklik yapılmadan münhasıran bedele ilişkin düzenleme yapılması gerekecek. Değişiklik sonrasında Türk lirası cinsinden belirlenecek toplam bedelin, ilk sözleşmede yer alan döviz cinsinden bedel ile değişikliğe ilişkin kağıdın düzenlendiği tarihteki Merkez Bankası tarafından ilan edilen cari...