25 / 04 / 2024

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Peki 2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...



2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi Borçlar Kanunu'nda "Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" olarak ifade ediliyor.

 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.  Bu sözleşmeyi imzalayan kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmekle, kiracı ise sözleşmeye uygun bir şekilde kullanmak ve kira bedelini zamanında ödemekle mükellef tutuluyor.

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında taraflarca yapılan anlaşmadır. Bu sözleşme için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor.

 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

Damga vergisisinin bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması ve düzenlenen kağıdın hukuki sonuç oluşturacak şekilde ilgili yerlere ibraz edilmesi koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda ödenmesi gerekiyor.

Kira sözleşmesinde yalnızca kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi; depozito tutarı ve kefalet şerhi içermemesi halinde kira sözleşmesi için damga vergisi ödenmiyor. Bunun dışında kefalet şerhi içermesi ve noterde imzalanması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor.

Peki, 2021'de ne kadar kira sözleşmesi damga vergisi ödenecek? Kira kontratı damga vergisi oranı 2021 ne kadar oldu? İşte 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama...

 2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama!

2021 kira sözleşmesi damga vergisi ne kadar?

2021 kira sözleşmesi damga vergisi oranları belli oldu. 

Kira sözleşmesi için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisi ödeniyor. Kefilli kira sözleşmelerinde ise ayrıca binde 11,37 oranında harç ödemesi yapılıyor.

2021 kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama

Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Aksi halde 2 nüsha olduğu kabul ediliyor ve bu doğrultuda vergi ödenmesi isteniyor.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2021!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön