26 / 04 / 2024

Sri Lanka yeni şehir

Sri Lanka yeni şehir

Sri Lanka'da deniz doldurularak yeni bir liman şehri inşa ediliyor. Yeni şehirde 70 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrailli bir yetkili, ülkede 7 Ekim tarihinden sonra yavaşlayan inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan on binlerce işçi almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Çalışkan Mobilya Sri Lanka'nın ofislerini tasarlıyor!

İç pazardaki daralmayı ihracatla aşan Çalışkan Ofis Mobilyaları, Sri Lanka’da faaliyette bulunacak. Kişiye özel tasarım mobilya üreten firma yurtdışında 5 mağaza açmayı planlıyor.

Kolombo Liman Şehri'nin ilk etabı tamamlandı!

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'ya inşa edilen 'Kolombo Liman Şehri' projenin ilk etabı tamamlandı. 1.4 milyar dolarlık mega proje ile okyanustan 269 hektar arazi geri kazanıldı.

Sri Lanka’da yeni bir inşa ediliyor!

Sri Lanka'da deniz doldurularak yeni bir liman şehri inşa ediliyor. Yeni şehirde 70 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Rusya Kazan'a ilk OSB kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Sri Lanka'da Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı!

Sadakataşı Derneğince, hayırsever bir iş adamının desteğiyle Sri Lanka'nın Kuzeybatısındaki Puttalam kentine bağlı El Aksa köyünde 50 öğrenci kapasiteli Osmanlı Okulu'nun temeli atıldı.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir’de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Şehit Halil Kantarcı'nın yetimhane hayali gerçek oldu!

15 Temmuz şehitlerinden Halil Kantarcı’nın hayali olan yetimhanenin temeli, Sri Lanka Watadeniya bölgesinde atıldı. Kantarcı'nın adını taşıyacak yetimhane için gereken 350 bin lira 10 gün içinde toplandı.

Şehit Halil Kantarcı'nın hayali yetimhanenin temeli bayramda atılacak!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı'nın adına Sri Lanka'da inşa edilecek yetimhane için 15 gün önce başlatılan kampanya, Diyarbakır'dan bir hayırseverin 45 bin liralık yardımıyla tamamlandı

Sri Lanka yeni şehir Haberi

Sri Lanka yeni şehir

Sri Lanka’da yeni bir inşa ediliyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, denizin doldurulmasıyla oluşacak yeni liman şehrinde 70 bin kişinin yaşaması planlanıyor.

Yeni endüstri bölgesiyle eski şehir merkezi arasında inşa edilen Colombo Port City’de 40 bin yeni iş imkanı olacak.

200 bin kişinin çalıştığı yeni şehir için 1.4 milyar dolar harcanacak. Şehrin ilk bölümünün 2020 yılında açılması planlanıyor.