26 / 04 / 2024

standartlra uygun çatılar

standartlra uygun çatılar

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz, “Tüketicilerin daha ucuz olduğu gerekçesiyle merdiven altı üretimle yapılan çatı uygulamalarını tercih etmesi, yarardan çok zarara yol açıyor. " dedi.

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

Emekli maaşlarında son dakika! Hesaplamalar peş peşe geldi! Bunu görenlerin kalp atışları hızlanacak!

Emekli maaşlarında son dakika haberleri yakından izleniyor. Hesaplamalar peş peşe yapıldı. Emekliler bunu görünce kalpten gidebilir! İşte ayrıntılar...

Kalp atışlarınızı izleyen Xiaomi Mi Band 6'ya indirim! 26 Haziran 2022 fiyat listesi...

24 saat boyunca kalp atış hızınızı izleyen Mi Band 6 için indirim müjdesi geldi! Peki, Xiaomi Mi Band 6 fiyatları ne kadar? İşet 26 Haziran 2022 fiyat listesi...

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Konut ve işyerleri çatılarına sigorta yapılır mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, rüzgar nedeniyle uçan evlerinin çatılarının sigortalanıp sigortalanmadığını kaleme aldı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

İstanbul’daki sahra hastanelerinin çatılarına Teknopanel imzası!

Koronavirüsle mücadelede İstanbul’da bulunan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’ne kısa sürede 90 bin metrekare çatı malzemesi tedarik eden Teknopanel, projenin en büyük çözüm ortaklarından biri haline geldi.

İstanbul'un 3 dev hastanesinde çatı göründü!

Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de bulunan biner yataklı salgın hastanesinin inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Havalimanındaki hastanenin bazı bölümlerinin çatılarının yapımına geçildi.

Çatılar nasıl daha kullanışlı hale getirilebilir?

İBB İmar Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul İmar Yönetmeliği Çatı Uygulamaları Mevzuat Çalıştayı'nda evlerin bir parçası olarak görülen çatılarda tarım yapılabileceği konuşuldu...

Tavan arası çatı penceresiyle aydınlanıyor!

Son yıllarda çatı katlarının yaşam alanına dönüşmesi ve dubleks çatıların tercih edilmesiyle modern çatı penceresi uygulamaları artıyor...

standartlra uygun çatılar Haberi

standartlra uygun çatılar

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, merpen altı üretimin çatı sektörünün kanayan yarası olduğunu belirterek, “Tüketicilerin daha ucuz olduğu gerekçesiyle merpen altı üretimle yapılan çatı uygulamalarını tercih etmesi, yarardan çok zarara yol açıyor. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon yalıtımsız ve hatalı çatı var. Bunların önemli bölümü merpen altında üretiliyor. Bu çatıların ekonomiye verdiği zarar geçen yıl yaklaşık 4 milyar TL oldu. Son 10 yılda ise 26 milyar TL boşa harcandı. Merpen altı çatılar, ideal yalıtımı sağlamadığı için tüketicilerin enerji harcamalarında yüzde 50’ye varan oranda zarara da yol açıyor. Tüketiciler, merpen altı ürünlerden kaçınıp, sertifikalı, CE belgeli ürünleri tercih etmeli ve uygulamaları uzman kişilere yaptırmalıdır” dedi.


ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, merpen altı...