27 / 04 / 2024

stüdyo daire yapılmayacak

stüdyo daire yapılmayacak

Yeni İmar Yönetmeliği Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Peki, artık stüdyo daire yapılmayacak mı?

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün köklü markası Özyurtlar Holding,  iki yeni proje için düğmeye bastı. Beylikdüzü’ndeki ‘No 27 Residence’ ve Ispartakule’deki ‘Stüdyo House’ daire ve ticari alanlar olmak üzere karma projeler şeklinde hayata geçiriliyor. İşte ayrıntılar...

Sinan Akçıl, Sapphire’de stüdyo daire kiraladı!

Burcu Kıratlı ve Sinan Akçıl arasında sular durulmuyor! Akçıl, eski eşiyle birlikte yaşadıkları evden ayrılarak kendine 4. Levent’teki Sapphire’de bir stüdyo daire tuttu.

Stüdyo daireler tamamen tarih oldu!

Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğiyle yapımı durdurulan stüdyo daireler artık tamamen tarih oluyor. Kira getirisi isteyen yatırımcılar son dairelere büyük talep gösterince 1 senede hem stüdyoların fiyatı arttı hem de stok bitme noktasına geldi.

Stüdyo MIA projesi geliyor!

Stüdyo MIA projesi İzmir Gaziemir'de hayata geçiriliyor. 50 adet 1+1 ve stüdyo şeklinde daire ve işyerlerinden meydana gelen proje 1.200 metrekare arsa alanına sahip. 

Emlak Konut Stüdyo 24'ün yıl sonu değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Stüdyo 24'ün yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Yeni İmar Yönetmeliği yarın yürürlükte!

3 Temmuz yayımlanan Yeni İmar Yönetmeliği yarın yürülüğe giriyor. Yeni İmar Yönetmeliği gereğince artık stüdyo daire yapılamayacak...

Stüdyo daireleri yasaklayan yönetmelik 1 Ekim'de yürürlükte!

Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başlıyor. Stüdyo dairelerin yapımına yasak, toplam kat alanlarına ilişkin de yeni düzenlemeler getiren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek.

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

1+1 daire yapımı yasaklandı mı 2017?

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yer alan Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+0 (stüdyo tipi) dairelerin yapımı yasaklandı. Peki, aynı yönetmelik ile 1+1 daire yapımı da yasaklandı mı?

Stüdyo daire yapılmayacak mı?

Yeni İmar Yönetmeliği Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak. Peki, artık stüdyo daire yapılmayacak mı?

Stüdyo dairelerin fiyatları düştü!

İmar yönetmeliğinin 1 Temmuz’da değişmesiyle birlikte 1+0 stüdyo daire satış fiyatlarında fırsat doğdu. Stüdyo dairelerin fiyatları düştü.

Stüdyo daireler Türk toplumuna uygun değil!

Bugüne kadar hiç stüdyo daire üretmediklerini söyleyen Dekon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Erdem, "Stüdyo dairelerin Türk toplumu birlikte yaşama alışkanlıklarına uygun olmadığı görüşündeyim" dedi.

Stüdyo daire yasağına sektörden olumlu tepki!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, stüdyo dairelerin yapımını yasaklayan yönetmelik taslağını olumlu karşıladı.

stüdyo daire yapılmayacak Haberi

stüdyo daire yapılmayacak

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve Ekim 2017'de yürürlüğe girecek olan Yeni İmar Yönetmeliği gereğince artık stüdyo daire yapılamayacak. Bir dairede en az 1 oturma odası ve 1 yatak odasının bulunması zorunlu olacak.


Şehirlerin dikey yerine yatay gelişmesini hedefleyen yeni yönetmelik gereğince yeni tip konut projelerinde her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo ve 9 metrekare yatak odası bulunması gerekecek.


Yapı piyesleri ve ölçüleri

Her müstakil konutta en az aşağıdaki piyesler bulunur:



3 veya daha az odalı konutlarda banyo/yıkanma yeri ile tuvalet aynı yerde düzenlenebilir. Hol ve koridor genişlikleri 1.20 metreden az olamaz.


Mutfak nişi ve oda ile banyo ve tuvaletin aynı mekânda düzenlenmesi halinde her mekân için öngörülen en az alanların toplamı kadar alan düzenlenmek zorundadır.


Birinci fıkrada...